«Буду щиро радий це робити». Волинський гінеколог пообіцяв безкоштовно оперувати хворих

Вадим Петровський

Директор, головний лікар медичного центру «Боголюби» Вадим Петровський пообіцяв проводити безкоштовне оперативне лікування двох пацієнток у місяць.

Про це він повідомив у своєму дописі у фейсбуці.

Таке рішення він прийняв після того, як у нього діагноствували рак шлунка, який, на щастя, не підтвердився.

«Життя моє розділилося одразу на дві половини. Я не можу тут описати всю палітру моїх почуттів. Та й описати їх неможливо», – зазначив лікар.

Те, що діагноз «рак» не підтвердився, він називає дивом.

«Але я не про дива… Я думав, що, окрім іншого, ніколи, поки зможу, не кину оперувати.
Я не можу лікувати людей безплатно в силу того, що у моїй клініці 60 людей команди, яким потрібно платити зарплати, податки і т. ін. Але я можу забезпечити оперативне лікування 2 пацієнтам у місяць, які не можуть собі цього дозволити в силу матеріальних обставин. І я буду щиро радий це робити», – написав Вадим Петровський.

«Якщо вам поставили діагноз «рак тіла матки», «рак ендометрію», «рак шийки матки», «рак вульви» та й просто будь-яку гінекологічну болячку і ви у відчаї в силу матеріального фактору, будь ласка, знайте, що кожного місяця ми беремо 2 пацієнтів, обстежуємо і оперуємо їх абсолютно безплатно!» – наголосив лікар.

Він додав, що, можливо, в майбутньому кількість таких операцій збільшиться.

Читати також: Волинські хірурги вперше провели операцію у 3D-вимірі. Видалили пухлину

Довідково
Вадим Петровський – відомий гінеколог, син засновника школи гінекологічної хірургії Валентина Петровського.
Закіннчив Тернопільський медичний університет, пройшов навчання з лапароскопічної хірургії на базі Одеськоїобласної клінічної лікарні під керівництвом доктора медичних наук Ігоря Гладчука, пройшов курс малоінвазивної хірургії, запозичи впровідні лапароскопічні методики у французьких та італійських колег через онлайн-курси. 
Працював акушер-гінекологом на базі Волинської обласної клінічної лікарні. З 2010 року очолює МЦ«Боголюби» в якості директора та з 2016-го – в якості головного лікаря.
Загалом провів більше як 7000 тисяч операцій станом на кінець 2016 року, в тому числі більшість із них лапароскопічним методом. Здійснив першу у Західній Україні операцію з видаленню фіброміоми особливо великих розмірів лапароскопічним методом, першу на Волині надпіхвову гістеректомію (видалення матки) лапароскопічним методом.
Має успішні результати у випадках лікування складногокомбінованого безпліддя. Свою роботу як репродуктолог базує на останніх дослідженнях доказової медицини та досвіді закордонних колег.
(За матеріалами сайту медичного центру «Боголюби».)

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Акції, знижки, бонуси, подарунки: ТОП-4 найвигідніших пропозицій «Інвестора» у лютому
Наступна новина Коронавірус міг поширитися з наукової лабораторії, – учені
Схожі новини