БудуйТіло. Перезавантаження: як усунути недоліки шкіри після глобального схуднення

Черговий 11-й тиждень участі у проекті БудуйТіло. Перезавантаження завершується на позитивній ноті. Учасники Еля Коротинська і Тарас Божидарнік вже помітно скинули у вазі, але результати тримають у секреті до фінального зважування.

Віри у власні сили неабияк додає підтримка рідних, друзів та знайомих, які неабияк дивуються результатами схуднення під час зустрічей. Водночас, тренер Віталій Андрейчук не зменшує навантаження, а навпаки – збільшує їх. Так, після екватора проекту він змінив учасникам меню, дещо відкоригувавши порції та раціон. Окрім цього, збільшив кількість і вправ під час тренування.

Читайте також: всі випуски проекту БудуйТіло. Перезавантаження

Попри усі проблеми зі здоров’ям та відрядженнями, сезон відпусток і постійну спокусу з’їсти щось смачненьке, ми з Тарасом продовжуємо притримуватися режиму харчування і стабільно відвідуємо заняття у спортзалі MAXIMUS.

Скажу від себе, що, окрім позитивних результатів схуднення, я почала звертати увагу на невеликі недоліки. Зокрема, скинувши добрячих надцять кілограмів, у мене з’явились перші наслідки – шкіра на окремих частинах тіла втратила звичну еластичність. Не буду таїти, але й целюліт та розтяжки стали більш помітні. І якщо чоловікам такі проблеми менш знайомі, до того ж вони не завжди звертають на це увагу, то жінкам ці моменти неабияк псують настрій. 

Так, Тарас Божидарнік, скинувши таку кількість кілограмів, каже, що єдине чим переймається – це зміною гардеробу. Нині чоловік схуднув на декілька розмірів, тож більшість одягу, який він носив до участі у проекті, просто завелика.

Також багато читачів та знайомих Тараса відзначають, що він добряче помолодшав, а шкіра набула здорового вигляду. Інших якихось негативних наслідків на своєму тілі чоловік особливо не помічає.

Натомість я неабияк занепокоїлась питанням догляду за тілом та шкірою після кардинального схуднення. Зокрема, перші недоліки, які найбільше кидаються мені в очі, це післяпологовий живіт і розтяжки на шкірі. Схуднувши в талії на добрих 10 сантиметрів, живіт, звісно, зменшився в об’ємах у рази. Черевні м’язи після двох кесаревих розтинів у мене були майже атрофовані, але завдяки тренуванням повертаються у тонус.

Інколи я жартую сама над собою, що місцями в мене навіть з’являється талія. Однак, попри відчутне схуднення в ділянці живота, шкіра до попередніх розмірів вперто не стягується. Те ж саме стосується і розтяжок, які в мене лишились після двох вагітностей. Схожа ситуація і зі шкірою на сідницях та стегнах, які також неабияк схудли за період участі у проекті. Можливо, це надто інтимні подробиці для висвітлення у публікаціях про програму схуднення. Однак, це є доволі поширеною проблемою серед людей, які втратили велику кількість кілограмів.

«Так, після того, як людина скидає 10, 15, 20 кілограмів у більшості виникають такі проблеми, як обвисла шкіра і розтяжки. Я хочу сказати єдине, що це не наслідки схуднення, а ваш неправильний спосіб життя до того, як ви почали працювати над собою.

Більшість людей набирає вагу тривалий час і з кожним кілограмом шкіра людини розтягується. На це впливає кілька чинників, зокрема, вік та здоров’я людини.

Наша шкіра – це лакмусовий папірець, який оперативно реагує на всі зміни в організмі: нестача вітамінів та поживних речовин, надмірна кількість жирів, втома, поганий обмін речовин, зовнішні подразники і травми – усе це позначається на здоров’ї нашої шкіри.

Тому моя порада: працюйте над своїм тілом і любіть його», - переконаний тренер проекту БудуйТіло. Перезавантаження Віталій Андрейчук.

Тим не менше, ми все ж таки вирішили звернутись до фахівця за порадами щодо догляду за шкірою під час таких глобальних схуднень.

Зокрема, луцький косметолог Світлана Жуган розповіла, що варіантів є багато, адже медицина не стоїть на місці.

«Почнемо з найпростішого – це вживати вітамінні добавки, які має порадити дієтолог, аби збалансувати рівень мікро- та макроелементів в організмі. Також дуже добре під час схуднення користуватися ручним та апаратним масажем. Окрім цього треба робити обгортання. Для цього ідеально підходять обгортання з водоростями. Також є багато хорошої професійної косметики для тіла. Тому я раджу своїм клієнтам під час таких схуднень чергувати ручний чи апаратний масаж та обгортання», - розповідає Світлана Жуган.

Такі обгортання у косметології ще називають аплікаціями. Але якщо вам не хочеться постійно марудитись з масками, плівками чи не маєте часу по кілька годин ходити у цьому «парнику», можна вдатись до інших методів.

«На ринку косметології і пластичної хірургії вже років десять користуються популярністю ліполітики. Це ін'єкції для схуднення, які спалюють підшкірний жир, перетворюючи його на кислоти і розгладжуючи шкіру. Ви можете отримати прискорений ефект, якщо будете поєднувати ліполітичну терапію, масажі (ручний чи апаратний), обгортання і роботу в спортзалі. Думаю, результат буде дуже хороший. Але зауважу: все залежить від ресурсів шкіри людини й організму.

Якщо ви за нею правильно доглядали, то при вашому схудненні на 15-20 кг на пластичній шкірі, навіть якщо ви нічого не використовували, може і не бути розтяжок.

А якщо у вас слабкий імунітет шкіри, якщо вона не була належним чином доглянута до цього часу, то, звісно, ваша шкіра покаже вам своє «фе». Через це можна починати робити мезотерапію, масаж, обгортання й активно займатись спортом», - радить професійний косметолог Світлана Жуган.

Отож, щодо спорту… Віталік Андрейчук цього разу провів тренування, показавши нові вправи.

  1. Виходи на сходи
  2. Жим ногами в тренажері
  3. Гіперекстензія
  4. Прес на лавці
  5. Підняття ніг в тренажері
  6. Випригування на сходи

Отож крім звичних вправ, тренер показав нам, як працювати з двома новими тренажерами.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший).


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий зал – нові можливості: як розвивається спортивний клуб «Воїн». ФОТО
Наступна новина Курс валют на 15 червня: євро дещо зросло, долар також додав у ціні
Схожі новини