Депутати Волиньради розглянули клопотання військових

На засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією депутати розглянули колопотання військових про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області.

Нагадаємо, Волинська обласна рада була першою в Україні, яка прийняла Програму через яку надавалися субвенції з обласного бюджету державному для фінансування потреб військових. Адже, згідно з Бюджетним кодексом України армія та правоохоронні органи фінасуються з державного бюджету.

На засіданні комісії у понеділок, 5 листопада, йшлося про потребу у внесенні змін до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016-2020 роки, які інціював обласний військовий комісар Роман Кулик. Депутати рекомендували бюджетній комісії розглянути відповідний проект рішення.

Крім того, коштів з обласного бюджету в сумі 90 тис. грн просить військова частина А 1145-Л, яка дислокується у Волинській області. Це клопотання також рекомендовано розглянути на засіданні бюджетної комісії.

В той же час, депутати дивуються позиції Міністра оборони України Степана Полторака, який нещодавно, під час візиту до США, заявив, що українській армії не потрібна допомога волонтерів.

Інформацію про потреби у додатковому, крім державного, фінансуванні має намір під час сесії  озвучити обласний військовий комісар Роман Кулик. Для цього він проситиме права на виступ з трибуни у голови облради Ігоря Палиці.

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимове харчування: як харчуватися взимку смачно і корисно
Наступна новина Волинян попереджають про старт «приписної кампанії». ВІДЕО
Схожі новини