До волинського міста привезли Вифлеємський вогонь миру. ФОТО

14 грудня до Володимира прибув Вифлеємський вогонь миру.

Зустріч польської та української делегацій відбулася на мості пункту пропуску «Устилуг-Зосін», повідомили у міській раді Володимира. 

Традиційно, харцери передали вогонь юним володимирчанам з ліцею ім. О. Цинкаловського, членам Нововолинського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Разом із ними вогонь зустрічали керуюча справами Володимирської міської ради Ірина Лошенюк, настоятелі храмів різних конфесій, а також прикордонники обох держав.

27-ий рік поспіль молодь, члени “Пласту” та духовенство привозять Вифлеємський вогонь миру в Україну та поширюють його по всіх куточках країни. Саме Вифлеємський вогонь символізує прийдешні свята, затишок і все тепле та хороше, з чим асоціюється Різдво. Цьогоріч захід був ще більший емоційний, оскільки наші брати поляки одні з тих, хто найбільше переймаються війною в Україні та допомагають нам наближати перемогу.

Напередодні прийдешніх свят у спільній молитві присутні обмінялись подарунками та словами вдячності, побажали довгоочікуваного миру, злагоди, здоров’я та якнайшвидшої перемоги. Традиційно з вуст присутніх лунали святкові колядки.

“Найщиріші вітання від нашого міського голови Ігоря Пальонки, від нашої громади, щирі слова подяки! Ми постійно відчуваємо допомогу нашого ближнього друга, товариша та сусіда – республіки Польщі. Маємо надію, що цей вогонь принесе перемогу. Вірю, що скоро у світі запанує мир, злагода і ми зможемо частіше бачитись у спокої. Завжди раді вас бачити в гостях. Окрема подяка працівникам митниці та прикордонній службі, які на початку повномаштабного вторгнення та від початку війни завжди простягають руку допомоги”, – у вітальному слові зазначила керуюча справами Володимирської міської ради Ірина Лошенюк.

Читайте також: На фронт передали 30 машин, або Як волинські села працюють для перемоги. ФОТО

Після заходів на пункті пропуску вогонь миру розійшовся Володимиром: запалені лампадки було передано територіальному центру соціального обслуговування, КП “Володимирському ТМО”, а також іншим закладам та установам.

Далі Вифлеємський вогонь миру помандрував до сусіднього Нововолинська, де його передадуть громадам церков різних конфесій, символізуючи єднання усіх християн у час святкувань Божого народження. Також на вечірньому шикуванні міський голова Ігор Пальонка передасть лампадку військовим.

Від сьогодні всі охочі зможуть запалити свою свічку благодатним Вифлеємським вогнем у всіх храмах громади, аби принести у свій дім частинку миру та злагоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їхали, куди очі бачили». Як 60 переселенців живуть в колишньому санаторії на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Велика Британія запровадила санкції проти волинянина, який воював за росію
Наступна новина «Ми не круті перці, які нічого не бояться», – голова громади біля кордону з білоруссю
Схожі новини