Хто чим частуватиме на Луцькому фестивалі їжі? Список учасників

«Перший» дізнався, які ресторани, майстерні і мануфактури з’їдуться найближчими вихідними до Луцького замку на ювілейний Lutsk Food Fest.

Будуть як «старички», так і новачки. Розповідаємо про всіх.

Фестиваль, як відомо, відбудеться у Замку Любарта 14-15 вересня. 

 

Mono only meat (Рівне)

Виробник більше 10 видів сиров’яленої ковбаси з Рівного. Не вперше на Луцькому фестивалі їжі. Сімейний бізнес ковбасників – батька і сина, Володимира і Костянтина Мушинських, Самі себе називають «український бренд сиров'ялених ковбас»

Посилання на сайт Mono only meat

 

BDJO.honey (Тернопіль)

Сімейна пасіка, що займається виготовленням медових десертів та крем-меду. Має також медовий алкоголь.

Крем-мед від BDJO.honey у травні цього року потрапив у ТОП-6 оригінальних страв луцького фестивалю їжі від видання «Перший». Це натуральний мед, який збивається протягом п’яти діб шляхом технічного перемішування на спеціальному обладнанні. Він має консистенцію крему і не кристалізується, як звичайний мед. Банка такого меду коштувала від 50 до 97 грн. 

Посилання на сторінку BDJO.honey

 

ТМ Ласунка (Луцьк)

Виробник морозива, тортів, сирків, інших молочних продуктів з 1997 року. Один із лідерів ринку морозива в Україні.

Посилання на сторінку ТМ Ласунка 

 

Львівська майстерня шоколаду (Луцьк)

Кав’ярня-кондитерська мережі закладів “Львівська майстерня шоколаду”, яка славиться своїми виробами з шоколаду ручної роботи. 

Посилання на сторінку луцької «Львівської майстерні шоколаду»

 

Тернопільські наливки (Тернопіль)

Локальна крафтова мануфактура з виробництва наливок та настоянок, що працює вже 4 роки у Тернополі. Були на попередньому фестивалі їжі у Луцьку, який проходив у травні. 

Посилання на сторінку «Тернопільських наливок»

 

BorschMan ( Київ)

Фудтрак, який свого часу брав участь у зйомках телевізійного шоу «МастерШеф». Ресторан на колесах, який, як кажуть організатори,  поєднує українську кухню з американським концептом швидкого харчування.

До Луцька, втім, обіцяє привезти не зовсім українське меню: шашлики зі свинини, курки, телятини і баранини, плов, коржики з сиром, овочі гриль, салати, картоплю фрі, картоплю  по-селянськи,. баранину з овочами, і навіть перші страви - шурпу з баранини і бограч.

Посилання на сторінку фудтрака BorschMan

 

Мацик “Поліський” (Сарни, Рівненська область)

Виробник сиров’ялених продуктів із свинини, який дотримується старовинного тривалого процесу  в’ялення. В асортименті – не лише сам мацик, а й бастурма, кабаноси та інше. 

Посилання на сторінку Мацика “Поліський”

 

Реберня (Львів)

Заклад, що спеціалізується на  свинячих реберцях смажених на вогні. Це не «та сама» знаменита реберня, але теж – зі Львова. У Луцьку ребрами частуватиме львівська компанія кейтерінгу «Гарбуз» 

Посилання на сайт компанії «Гарбуз»

 

Пельменчук ( Луцьк)

Сімейна майстерня з виготовлення не лише звичайних вареників та пельменів, а й з ексклюзивними додаваннями овочевих соків або чорнил каракатиці.

Засновниця майстерні – лучанка Тетяна Орлова, засновниця майстерні «Пельменчук». Майстерня розташована на пр. Грушевського, 22б (навпроти обласної лікарні).

Посилання на сторінку майстерні «Пельменчук» 

 

Приватна майстерня равликів «Ескарго» Дмитра Вдовиченка

Лучанин Дмитро Вдовиченко уже не перший рік на фестивалі готує гостей равликами. Окрім того, цілком можливо, що у Дмитра будуть ще й інші делікатеси: наприклад, смажені жаб’ячі лапки.

 

Dolce Felicita (Луцьк)

Це та сама знаменита бровінська «Фелічіта», але не з піцою, а з солодощами. Вони так себе і називають: «новий напрям піцерій Фелічіта у форматі кондитерської».

Посилання на сторінку Dolce Felicita

 

Шкварка (Київ)

Луцький виробник м’ясної продукції, в тому числі сиров'яленої та сирокопченої. Засновники – Михайло Гузаревич та Юрій Мацерук.  Кажуть, що роблять «чесні м'ясні делікатеси за технологіями наших дідів». Одну зі своїх «козирних» ковбас називають «пальцьопханою».

Посилання на сторінку Шкварки 

 

Gaumardjos ( Київ)

Соковитий  грузинський шашлик із ідеального свіжого м'яса на мангалі.

 

ТЗоВ ІДНА (Острожець, Рівненщина)

Компанія була створена у 2002 році братами Сергієм і Володимиром Голубами у селі Острожець, де відкрили невеликий м'ясопереробний цех по виготовленню ковбас.

Сьогодні це відомий виробник копченостей, варених ковбас, натуральних м'ясних консерв, свіжої курятини.На фестивалі представить 4 види грильованих ковбас

Посилання на сторінку

 

Bar Mushly (Львів)

Ресторан середземноморської кухні, з акцентом на молюсках у мушлях. У Львові працює на Площі Ринок. На Луцький фестиваль їжі приїде вперше. Привезе чотири види устриць. 

Посилання на сторінку

 

Крафтові сири Волині (Луцьк)

Магазин крафтових сирів із власною сироварнею різноманітних сортів. Більше про відомих сироварів можна прочитати у матеріалі Олени Лівіцької

Посилання на сторінку Крафтових сирів Волині

 

Гастрономічний проект «Ковалишини» (Львів)

Автентична  українська кухня з непідробним ентузіазмом аматорів. Кажуть, що їх тема -то «готування і частування: простонеба і в помешканні, в казані та на вогні, в братрурі та на пательні, гуртом та наодинці, для тісного кола і значного зібрання»

Звуть себе «Компанійський проект Ковалишини», «реалізований на основі консервативної кухні Ковалишинів і є наслідком її кулінарного досвіду».

На фестивалі готуватимуть журек, або «білий борщ» – традиційну польську страву на квасі з борошна та солодкій сметані, з домашньою «білою ковбасою», вудженим шпондером, картоплею,  Готуватимуть в казані. Подавати обіцяють в глибоких тарілках з білою ковбасою, вареним яйцем та хріном 

Посилання на сторінку

Карабас Барабас (Луцьк)

Готується й броварня «Карабас Барабас». Звісно, головна «страва» - це унікальне крафтове пиво. Так, під час фестивалю можна буде скуштувати світле, темне, медове та пшеничне пиво. Більше того, саме до фестивалю зварять улюблене чорне пиво «Душу Карабасу». Цього разу рецептуру трішки змінили та покращили, а тому навіть ті, хто знає смак, матиме нагоду відчути його по-новому.

Звісно, до пива чудово смакуватимуть гарячі страви. Тож «Карабас Барабас» готуватиме боргач, ребра гриль, копчені гольонки та варені раки.

Тож лучан та гостей міста запрошують провести останні теплі дні на свіжому повітрі у замку та посмакувати душевним пивом.

Майстерня живого хліба (Луцьк)

Пекарня, де власноруч випікають бездріжджовий хліб та лінійку хлібобулочних виробів для прихильників здорового харчування.

Посилання на сторінку Майстерні живого хліба


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бабусю примусово виселили, посадили в товарняк...» – нардеп Рубльов про історію своєї родини
Наступна новина Хто може стати новим губернатором Волині? Версії
Схожі новини