Кольорово, смачно та цікаво. Гості фестивалю їжі поділилися враженнями

Скріншот із відео

У Луцьку вдесяте відгримів фестиваль їжі Lutsk Food Fest. На ньому побували не лише лучани та волинянин, а й гості з інших регіонів України та з-за кордону, які схвально відгукують про подію.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

М’ясні делікатеси, морепродукти, солодощі, різноманітний фастфуд, ексклюзивні крафтові сири та напої – усього цього на фестивалі було багато. Кольорово, смачно та цікаво – так характеризують фестиваль їжі гості з литовського міста Тракай.  

«Нормальний фестиваль. Дуже хороша кухня у вас. Ми баскетбол граємо тут, у Луцьку. Гарне місто, замок гарний. Скуштували, поїли – дуже смачно», – розповів гість із литовського міста Тракай Гінтарас.

Читати також: У замку Любарта – 10-й фудфест. Фоторепортаж із першого дня

Лучани та гості міста також у захваті від фесту.

«Форматом фестивалю ми задоволені. Донька радіє, я теж, все гарно», – каже лучанка Еліна.

«Щоб у замках проводили щось подібне – не бачив. Подобається, що тут, крім цього фестивалю, проводять фестиваль крафтового пива чи ще щось таке. Це цікаво», – поділився враженнями мешканець Ківерців Сергій.

Гості фесту мали змогу продегустувати крафтові сири, як виявляється, зварені на Волині. Видів їх тут понад 10: гауда, хедер, сулугуні, моцарелла, лабне та багато інших. Усі вони виготовлені за авторськими рецептами.  

«Справжні поціновувачі сирів приходили і куштували. Справді подобається людям, бо вони відчувають смак, відчувають, що це натуральний продукт. Люди хочуть різновиду, а ми над цим працюємо», – зазначила продавець магазину «Крафтові сири Волині» Ірина.

Люди куштували та відразу купували продукт, причому багато і різні.

«Я обрала не той, що я люблю, а той, що я ніколи не смакувала. Хочеться щось спробувати нове, тому й купила цей сир. І хочеться пригостити ним вдома своїх близьких», – каже гість фестиваль із Конотопа Сумської області Тетяна.

Читати також: Халумі з м’ятою і фромаж руж: у Луцьку відкрили унікальний магазин крафтових сирів

Програму фестивалю організатори щоразу вдосконалюють, аби не повторюватись та привабити якнайбільше гостей.

«У Луцьку це вже «розкачана» тема. Люди приходять, вони знайють, що тут вони наїдяться і класно проведуть час. Тому до Луцька готові їхати. І ми неодноразово отримуємо відгуки учасників з інших міст про те, що по Україні вони їдуть у три міста: Київ, Запоріжжя і Луцьк», – розповів співорганізатор фестивалю Вадим Войтович.

Вадим Войтович стверджує: цьогоріч такого дійства вже не буде, однак взятий курс однозначно правильний. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі перевізники не хочуть братися за маршрут №23. Конкурс оголошують втретє
Наступна новина У Луцьку шукають ідеї для скверу авіаторів. Авторам кращих заплатять
Схожі новини