Кілька причин, чому ви постійно відчуваєте втому

Час від часу нас долає втома. І, незважаючи на те, що протягом дня нічим особливо важким не доводилося займатися, відчуття слабкості і пригніченості все одно присутнє. 

Справа в тому, що є певні речі, які ми робимо або не робимо, що, безумовно, призводить до виснаження як фізичного, так і ментального, – пише Сьогодні

Читати також: Чому з’являється відчуття втоми вранці

Відсутність спорту. Малорухливість і сидячий спосіб життя – це не тільки причина поганого самопочуття, але глобальна проблема століття. Занепад сил і настрою найбільше трапляється у тих, хто не ставить під себе фізичним навантаженням. 

Регулярні тренування позитивно впливають на роботу кардіоваскулярної системи, покращують процес доставки кисню до органів і клітини. Тому, сильна втома не привід уникати активного способу життя. Навіть звичайна прогулянка замість сну вас підбадьорить і поверне необхідну енергію.

Мало продуктів, багатих на залізо. Дефіцит заліза в організмі призводить до дратівливості, неуважності, слабкості. Змініть свій раціон. Може саме в цьому причина вашої втоми.

Зневоднення. Нестача рідини в організмі або її втрата призводить до зневоднення, а потім і до згущення крові. Через це робота серця погіршується – швидкість перекачування крові скорочується, і кисень в потрібному кількості не потрапляє в органи. Пийте більше води!

Відсутність сніданку. Їжа для людини – джерело енергії. Якщо ми не отримуємо її на початку дня, тоді чого чекати потім?

Читати також: 9 важливих фактів про здоров’я, які, найімовірніше, невідомі вам

Безлад. Іноді безлад на робочому місці діє як подразник, через це складно сконцентруватися і працювати. Від такого дискомфорту і напруги теж можна втомитися. Не менше стомлює безлад в будинку, адже так хочеться простору, затишку і спокою, щоб все було на своїх місцях. Але найбільше стомлює безлад в думках.

Привести думки до ладу допомагають техніки медитації та релаксації, а також зміна способу життя на більш спокійний і усвідомлений.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чоловік з немовлям на руках поспішив на сцену допомогти розгубленій дочці станцювати. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 червня
Схожі новини