Раритети з кіностудії «Волинь» хотіли «переселити» в інше приміщення

Через закінчення договору оренди раритети з кіностудії «Волинь»  планували перенести в інше приміщення. Про це розповів нинішній директор установи Олександр Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недокрадені раритети Ревенка. НЕекскурсія кіностудією «Волинь».

1 квітня 2018-го року закінчувався договір оренди приміщення з Луцькою міською радою. Як відомо, з 70-х років минулого століття кіностудія «Волинь» займає підвал (колишню котельню) в будинку на проспекті Волі. Як і багато інших творчих спілок, вона платить місту символічну 1 грн за оренду.

«Уже тоді розглядали варіант перенесення так званого музею кінематографії у приміщення науково-методичного центру культури Волині, де мали виділити кімнату. Добре, що цього не сталося», - зазначає керівник.

Договір оренди, за його словами, продовжили до грудня. Однак загроза того, що для 200 квадратів у центрі міста знайдуть інше застосування (або вже знайшли) все таки є.

Кіностудія «Волинь» належить до структури науково-методичного центру «Волині», є обласною комунальною власністю, однак знаходиться в приміщенні, що є власністю громади Луцька. Цього року кіностудію оновили і намагаються впорядкувати занедбані архіви, раритети Бориса Ревенка, світлини та гори кіноплівок, які там зберігаються. Підвал не опалюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вкрали найцінніше«: із кіностудії «Волинь» зникли архіви Бориса Ревенка та Ірини Левчанівської

Нагадаємо, нещодавно Луцька міська рада прийняла рішення про виселення книгарні «Освіта», яка багато років займала приміщення у центрі міста. Книгарні запропонували переїхати на проспект Перемоги. Однак поки цього не сталося, хоч книгарня вже не працює. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як зустрічали Онуфрія у Луцьку. ФОТО
Наступна новина На Волині відкриють РАЦС європейського зразка