«Вкрали найцінніше«: із кіностудії «Волинь» зникли архіви Бориса Ревенка та Ірини Левчанівської

«Вкрали найцінніше«: із кіностудії «Волинь» зникли архіви Бориса Ревенка та Ірини Левчанівської

Із підвалу кіностудії «Волинь» вкрали архіви Бориса Ревенка з каталогами, а також малюнки й світлини Ірини Левчанівської, які там зберігалися.

Про це виданню «Перший» розповів директор кіностудії Олександр Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недокрадені раритети Ревенка. НЕекскурсія кіностудією «Волинь»

Як відомо, у березні 2017-го приміщення кіностудії пограбували. Як повідомляли тоді у ЗМІ, невідомі особи, зламавши замок, проникли в підвал і винесли звідти кіно-, відео- та звукову техніку. Збитки оцінювали всього у 12,5 тис. грн. За фактом крадіжки Луцьким відділом поліції було відкрите кримінальне провадження.

Однак за словами нинішнього директора кіностудії Олександра Савчука, який прийшов працювати майже рік тому і застав студію у занедбаному стані, вкрали найцінніше: архіви Бориса Ревенка з його каталогами. Як відомо, Ревенко створював у кіностудії музей кінематографії і говорив про те, що наразі має більше 5-ти тисяч експонатів.

Як стверджує Олександр Савчук, зникли з підвалу і малюнки та світлини краєзнавиці Ірини Левчанівської, які теж тут зберігалися.

«Грабували цілеспрямовано. Робилося це все не за одну ніч. Злодії приходили сюди, як додому, абсолютно спокійно себе тут почували і робили те, що мали робити. Полювали, видно, навіть не за камерами чи телевізором. Що найжахливіше: покрали архіви! Причім - з каталогами! Йдеться про особисті архіви Ірини Левчанівської та Бориса Ревенка. Вона сто років малювала той Луцьк. Всі ці малюнки були тут – нема. Китобійні світлини Бопа так само безцінні. Навіть не безцінні: це все має страшну ціну. Вони є в того, кому вони були потрібні, але не в громади. Випливуть з часом у приватних колекціях», - переконаний Олександр Савчук.

Злочинців, які пограбували кіностудію не знайшли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смартфон за кермом частіше призводить до аварій, ніж алкоголь: дослідження
Наступна новина Волинським підприємцям відшкодували майже 450 мільйонів гривень ПДВ 
Останні новини
Схожі новини