Коли українців почнуть щеплювати китайською вакциною від коронавірусу

Фото ілюстративне

Вакцина проти коронавірусу CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech, 215 тисяч доз якої надійшли в Україну ще у березні, досі проходить перевірку. Орієнтовно з 10 квітня нею будуть робити щеплення українцям.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, пише 24 канал.

Він розповів, що проблем з препаратом немає, і пояснив, чому наразі щеплення вакциною не проводять.

«Там не існує проблеми. Є відповідні терміни щодо лабораторного контролю. Ця вакцина, відповідно до усіх наших нормативних документів, повинна пройти його», – зауважив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, 10 квітня цей контроль закінчиться, й одразу після процедури узгодження документів вакциною почнуть робити щеплення в Україні.

Читати також: Повторне щеплення від коронавірусу: коли і якою вакциною його робитимуть в Україні

Водночас він пояснив, чому ж індійська вакцина CoviShield (AstraZeneca) такого контролю не проходила й почала використовуватися одразу після надходження в Україну, на відміну від китайської.

«Законодавство не передбачало проходження лабораторного контролю саме щодо CoviShield, тому що вакцина прекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров'я. А CoronaVac тільки подалася, й вивчаються документи щодо розгляду в ВООЗ, тобто дозвіл організації і рекомендації щодо використання», – зазначив міністр.

Нагадаємо, в Україну партія вакцини CoronaVac прибула ще 25 березня. МОЗ зареєструвало CoronaVac 10 березня. Це другий препарат після Covishield, яким щеплюватимуть українців.

6 квітня Україна домовилася про постачання 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Усі вони мають надійти в Україну протягом 2021 року.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Із 9 квітня ще дві області поповнять «червону» зону
Наступна новина На Волині знайшли хлопчика, який 7 квітня не повернуся із прогулянки. ОНОВЛЕНО
Схожі новини