Коли вакцину від коронавірусу Sinovac розвезуть в області

Коли вакцину від коронавірусу Sinovac розвезуть в області

Вакцина від коронавірусу компанії Sinovac, першу партію якої 25 березня доставили в Україну, протягом 10 днів проходитиме лабораторний контроль. Потім її передадуть до ДП «Медзакупівлі» і розвезуть по регіонах. 

Висновки Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо дозволу на екстрене використання цього препарату очікуються наступного тижня, повідомив на брифінгу головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише LB.ua

«Учора доставили інактивовану вакцину від Sinovac, перші 215 000 доз... Ця вакцина однодозова (вакцина AstraZeneca десятидозова), тому її використовуватимуть там, де неможливий розлив. Буде пріорітет маломобільній групі похилого віку та їхнім опікунам. Це близько 40 000 людей», – повідомив Ляшко. 

Через 20 днів тих, хто отримав першу дозу препарату, щеплюватимуть другою дозою. 

Попередня ефективність цього препарату, згідно з сайтом МОЗ «Вакцинація від COVID-19», становить 50%. Але в угоді з виробником Україна прописала вимогу не менше 70%. Якщо середня ефективність буде нижчою, компанія-виробник компенсує Україні витрачені кошти.

Результати третього етапу клінічного дослідження вакцини Coronavac в Індонезії продемонстрували ефективність 65,3%, в Бразилії – трохи більше від 50%, в Туреччині – 83,5%.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій громаді закривають школу. Чому? Куди підуть вчитися діти?
Наступна новина Консультація лікаря – від 80 до 300 грн. Які тарифи на медичні послуги діють у волинських лікарнях
Останні новини
Схожі новини