«Як в Туркменістані»: висміяли пафосні проводи судді Петра Філюка у Київ

Український журналіст Роман Вінтонів, відомий під псевдонімом Майкл Щур, висміяв проводи колишнього голови Волинського апеляційного суду Петра Філюка в Київ, які йому влаштували колеги на попередньому місці роботи.

Про це йдеться у новому випуску програми у «#@)₴?$0 з Майклом Щуром».

Нагадаємо, 30 жовтня Петра Філюка обрали суддею Конституційного Суду України, а 5 листопада він склав присягу судді Конституційного Суду.

Колеги урочисто проводжали його на нову роботу: організували концерт, вручали подарунки, навіть плакали.

«Суддя переїжджає з Волині у Київ, і я досі не розумію, хто в цьому сюжеті плаче: волиняни чи кияни… Ааа, зрозуміло: суддя відправиться вплав по річці сліз, яку наплакали волиняни… Можна зрозуміти сьози і розпач людей: стільки років усе працювало як по маслу. І тут – бах! – у Київ зібрався. Тепер все наново починати», – каже Майкл Щур.

«З розмаху та пафосу проводів складається враження, що Петра Тодосьовича проводжають у Конституційний суд Туркменістану. Не вистачає лише скульптури судді у повний зріст, золота та інших речових доказів», – веде далі ведучий.

«Через багато-багато років Петро Тодосьович відійде у суддівську вальгаллу. Його поховають разом з усіма заступниками та секретарками. Волинські діти у шкільних підручниках домальовуватимуть видатним діячам не вуса та роги, а риси обличчя Петра Тодосьовича, а в легендах майбутнього нащадки казатимуть: «Феміда сліпа, бо осліпла від сяйва його кришталевої совісті», – додав Майкл Щур.

Сюжет про проводи Петра Філюка – останній у ролику.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У сервісному центрі «Луцькводоканалу» припиняють видавати електронні квитки
Наступна новина 100 матчів за 2 дні: у Луцьку влаштували масштабні змагання з флорболу
Схожі новини