Скандальне рішення Конституційного Суду: у списку тих, хто голосував «за», – суддя з Волині

Оприлюднили прізвища суддів Конституційного Суду, які голосували «за» визнання неконституційними окремих положень Закону «Про запобігання корупції» та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. У списку – суддя з Волині, колишній голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк.

Список оприлюднив журналіст, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко, інформує Цензор.нет.

«У зв'язку з тим, що Конституційний суд вже становить загрозу національній безпеці України, важливо знати поіменно всіх "героїв"», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Лещенка, голосували «за» 11 суддів. Це – Ігор Сліденко, Олександр Тупицький, Віктор Городовенко, Ірина Завгородня, Олександр Касмінін, Віктор Кривенко, Олександр Литвинов, Володимир Мойсик, Сергій Сас, Петро Філюк, Галина Юровська.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення, за формулюванням Сергія Лещенка, «скасувати антикорупційну реформу». Наступного дня на сайті суду з'явився текст рішення. Згідно з яким, неконституційною визнана стаття, що передбачає покарання за брехню в деклараціях. На виконання рішення КСУ доступ до електронних декларацій НАЗК закрив. 

Петро Філюк – колишній голова Волинського апеляційного суду. У листопаді 2019 року він став суддею Конституційного Суду України.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після осінніх канікул луцькі школярі повернуться за парти, – начальниця управління освіти
Наступна новина Імунітет до коронавірусу зберігається не менше як п'ять місяців, – нове дослідження
Схожі новини