Петро Філюк склав присягу судді Конституційного Суду України

Петро Філюк склав присягу судді Конституційного Суду України
Петро Філюк на спеціальному пленарному засіданні КСУ

Колишній голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк склав присягу судді Конституційного Суду України.

Урочиста церемонія відбулася під час спеціального пленарного засідання Конституційного Суду України 5 листопада, повідомляє сайт КСУ.

Разом з Петром Філюком присягу судді Конституційного Суду України складала Галина Юровська.

Петро Філюк та Галина Юровська були призначені суддями Конституційного Суду України на ХVІІ позачерговому з’їзді суддів України, який відбувся 29-30 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, виконувати обов'язки голови Волинського апеляційного суду замість Петра Філюка буде найстарша суддя за стажем роботи – Лілія Шевчук

Головував на спеціальному пленарному засіданні голова КСУ Олександр Тупицький.

На урочистій церемонії також були присутні голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова Верховного Суду Валентина Данішевська, голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко та ін.

Петро Філюк та Галина Юровська склали присягу судді Конституційного Суду України та засвідчили її текст особистими підписами.

Голова КСУ Олександр Тупицький вручив суддям суддівські мантії, нагрудні знаки та посвідчення судді, привітав їх з набуттям повноважень судді Конституційного Суду України та побажав успіхів у роботі на цій посаді.

«Від сьогодні ви правомочні брати безпосередню участь у здійсненні конституційного судочинства. Бажаю вам гідно нести високе звання судді Конституційного Суду України, обстоювати конституційні принципи та цінності, захищати права і свободи людини і громадянина», – звернувся Олександр Тупицький.

Довідково
Петро Тодосьович Філюк закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф. Е. Дзержинського за спеціальністю «Правознавство», має кваліфікацію юрист.
Кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.
Трудову діяльність розпочав з посади слідчого слідчого відділення відділу внутрішніх справ Луцького міськвиконкому Волинської області, згодом – народний суддя, голова Луцького районного суду Волинської області.
З 2003-го по 2018 рік – суддя судової палати в кримінальних справах, в.о. першого заступника голови, перший заступник голови, голова Апеляційного суду Волинської області.
З 2018 року по жовтень 2019 року – суддя, голова Волинського апеляційного суду.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Новому ринку кажуть, що підприємці зі Старого ринку купили у них кіоски. Готують переселення?
Наступна новина Казковий краєвид, два поверхи, тепла підлога. Продають останню особливу квартиру у «Супернові»
Останні новини
Схожі новини