На Волині фінансування медичної галузі наступного року не планують зменшувати

Волиньрада розпочала формувати бюджет на 2023 рік. Зокрема, фінансування медичної галузі наступного року планується на рівні 2022-го.

Про це інформують на сайті ради.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Легкодух повідомив, що фінансування галузі у наступному році планується на рівні 2022-го. Збільшення видатків на рівні менше 3 % передбачено лише на енергоносії з причин їх здорожчання. Триватиме оптимізація мережі медичних установ шляхом об’єднання, реорганізації та зміни джерел фінансування. Заплановано видатки на медикаменти, харчування та додаткові обстеження для військових.

Читайте також: На Волині 17 представників бізнесу заявили, що не можуть платити податки

Попри скруту, передбачено кошти, хоч і в недостатніх обсягах, і для обласних цільових програм, зокрема по 500 тисяч на придбання імунодепресантів для пацієнтів із пересадженими органами і ліків для людей з орфанними захворюваннями та 1 мільйон – на закупівлю кардіостимуляторів.

Депутат обласної ради Ярослав Матвійчук акцентував на необхідності підготовки на наступний рік обласної програми реабілітації військовослужбовців. Депутатка Ірина Горавська додала, що в медичних закладах області достатньо потужностей для розгортання реабілітаційних ліжок, а також фахівців. До того ж НСЗУ у 2023 році запровадить пакет медичних гарантій з реабілітації. Окрім того, в рамках європейського проєкту транскордонного співробітництва Україна-Польща з’явилися гранти на створення реабілітаційних центрів та придбання обладнання. Вона закликала лікувальні установи подавати заявки на участь. Головний медик області Юрій Легкодух підсумував, що потреби, пов’язані з реабілітацією, вже пройшли громадські обговорення та аналізували на Госпітальній раді. Він також повідомив, що є намір до вирішення питання залучити міжнародних партнерів.

Читайте також: Грошей не буде вистачати, – Недопад про бюджет на 2023 рік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українська армія уразила три пункти управління росіян, – Генштаб
Наступна новина Волинські енергетики вкотре просять ощадливо використовувати електроенергію
Схожі новини