Грошей не буде вистачати, – Недопад про бюджет на 2023 рік

Грошей не буде вистачати, – Недопад про бюджет на 2023 рік

Цього року на Волині було перевиконання бюджету, на наступний же, за прогнозами, грошей не вистачатиме.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад в інтерв’ю Волинській службі новин.

«У нас було перевиконання бюджету, сформований резервний фонд, на сьогодні це 59 млн грн. Постанова Кабміну зараз забороняє капітальні видатки на ремонти та інші подібні речі, тому запаси у бюджеті ще є», – розповідає Григорій Недопад.

Також він наголосив, що в області виплачують гроші родинам загиблих захисників, жодних затримок немає. Загалом зараз пріоритет для бюджету – допомога для нашої перемоги.

Щодо бюджету на 2023 рік Григорій Недопад повідомив: «Наступного тижня вже будемо проводити бюджетні слухання, будемо заслуховувати розпорядників коштів, комунальні підприємства і формувати бюджет, відповідно до їхніх потреб. Ми вже знаємо і розуміємо, що грошей в бюджеті не буде вистачати. Це було видно ще з аналізу першого півріччя, скільки ми недоотримали до бюджету. Бізнес не відновив роботу на повну, дехто закрився, багато людей виїхало, тому рівень сплати податків знизився», – каже Недопад.

Також голова облради зауважив, що постійно аналізують виконання бюджету.

«Коли буде остаточна цифра, який вийшов мінус, з урахуванням цього і будемо формувати бюджет на наступний рік. Але вже очевидно, що буде брак коштів і бюджетні запити та пропозиції не зможемо виконати на 100%», – констатував Недопад.

Читайте також: Паркомат не працює, додаток глючить. У Луцьку штрафують тих, хто не зміг оплатити парковку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Завтра у Луцьку прощатимуться з Героєм
Наступна новина Луцький зоопарк передав одноденний заробіток на армію
Останні новини
Схожі новини