Продавав «непридатність» до служби: на Волині затримали учасника добровольчого формування

На Волині повідомили про підозру чоловікові, який за 6 тис. дол. хотів продати військовозобов'язаному непридатність до служби

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Йому повідомили про підозру. 44-річний чоловік за 6 тис. доларів обіцяв військовозобов’язаному "вирішити питання" щодо зняття його з розшуку як особи, яка ухиляється від мобілізації.

Також зобов’язувався оформити документи для визнання останнього непридатним до військової служби через стан здоров’я, а далі виключити з військового обліку. А у разі отримання повістки він мав забезпечити її анулювання – знищити "корінець" із інформацією про її вручення.

Для цього він повинен був здійснити вплив на посадовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Підозрюваний отримав 160 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Чоловікові обрали запобіжний захід. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Незнайомий голос в слухавці сказав: «Шукайте!»: історія волинянки, яка втратила на війні чоловіка
Схожі новини