«Стан контрольований», – посадовець про підмор бджіл на Волині

Ситуацію із підмором бджіл пестицидами на Волині практично вдалось врегулювати.

Про це стало відомо 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк розповів, що стан із отруєнням бджіл контрольований. Часткова загибель бджіл сталась у двох десятків пасічників області. У 17 з них загинуло близько 20-25% бджіл.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Загибель бджіл на Волині: пасічники судитимуться з аграріями. ВІДЕО

На дослідження причини загибелі в лабораторії надійшло 6560 зразків. Підозри на отруєння комах пестицидами для обробки полів підтвердились.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що чотири рази відбулося засідання робочої групи для вивчення проблеми. «Вперше за всю історію нам довелось у таких масштабах працювати», – наголосив посадовець. Він сказав, що сподівається, що розвиток бджільництва через це не зупиниться, а фермери врахують свої помилки.

Врешті 17 бджолярів погодились на фінансову компенсацію, решта обстоюватимуть свої права у суді. Натомість голова Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук заявив, що в Україні нема галузі бджільництва, адже 90% меду збираються у пасічників вдома.

«На цих пасіках роблять чортзна-що. У цій галузі бардак повний», – наголосив Дмитрук. Разом з тим він подякував усім, хто займався розслідуванням проблеми.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волиняни не дотримуються правил використання пестицидів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани нарікають на небезпечну пішохідну доріжку. ВІДЕО
Наступна новина «Укртелеком» хоче підвищити плату за телефон
Схожі новини