У Луцьку відродили фестиваль «Оберіг». ФОТО

 На Волині офіційно відкрили мистецький фест «Оберіг».

На захід прийшло чимало охочих різного віку – і діти, і студенти, і люди поважного віку.

 Організатори наголошують, що фестиваль спрямований саме на чвідому аудиторію. З часу проведення останнього мистецького форуму минуло 25 років і зараз організатори вважають за необхідність відродити його, знайти і дати шанс показати себе молодим музикантам.

Обрали 55 учасників зі 100, протягом 4 днів фестивалю відбуватимуться різні конкурси і щоразу виконавці “відсіватимуться”, допоки журі не знайдуть найпрофесійніших.

“В 1989 році, коли відбувся перший «Оберіг» наше місто отримало славу на всій території України її інтелектуального центру. Це не перебільшення, а абсолютна правда. Ще з того часу Луцьк – це місто, яке притягує до себе магнітом людей з талантами. Такий бренд ми отримали тоді, але дуже легко його втратили. Зараз є бажання поновити себе у цій ніші,” - розповідає Сергій Сівак, ініціатор і член оргкомітету.

Чоловік проводить паралель і каже, коли Одеса – гумористичний центр, Харків - науковий , Київ – культурний, Луцьк може взяти на себе роль центру авторської пісні і співаної поезії. Навіть якщо це невеликий відрізок культури, але він все ж рахуватиметься за нами.

Окрім того організатори обіцяють, якщо цьогоріч фестиваль вдало стартує і окупить себе, вже наступного року лучани можуть чекати гостей з Польщі, Білорусі і Словаччини.

Крім цього сподіваються, що статус загальноукраїнського фестивалю переросте в міжнародний.

Під час офіційного відкриття благословив всіх учасників митрополит Волинський і Луцький Михаїл.

Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували українських героїв.

Відкрив концерт Юрій Поліщук з піснею “Волинь моя”. Окрім нього виступали також й інші учасники колишніх ”Оберегів”, Володимир Смотритель, Ігор Березюк, Володимир Гриченюк та багато інших, в тому числі цьогорічні учасники.

Голова журі Ігор Павлюк обіцяє справедливо судити гармонію музики, її чарівливість та сам звук, але, каже, що уявляє, наскільки важко буде ставити оцінку.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Центральній владі байдуже призначення виборів у Луцьку», - волинський нардеп
Наступна новина Порошенко призначив чотирьох суддів на Волині
Схожі новини