«Занадто молодий для політики», - Сергій Стерненко виступив на «Бандерштаті»

Одеський активіст Сергій Стерненко, чий арешт викликав протести в багатьох містах України, виступив на фестивалі «Бандерштат» у Луцьку.

Він провів гутірку у неділю, 8 серпня. На зустріч прийшли кілька сотень гостей фестивалю.

«Якби українці не знали, що таке незалежність і не виходили на протести взимку цього року, я б тут не стояв. Незалежність – це якраз мати можливість виходити на протести в своїй країні і не бути за це вбитим чи сісти у в’язницю», - сказав активіст.

«Мене постійно питають, чи йду я в депутати. Не знаю, за що мене так не люблять, бо ця робота в Україні є дуже невдячною. Але, якщо серйозно, то певною мірою я вже в політиці, як і багато українців. Так чи інакше я вже впливаю на політичні події в Україні через людей, які мене підтримують. А у вужчому сенсі – піти у депутати, наприклад, я поки неготовий. Тим паче, у мене ще є судимість і рік умовного терміну… Щодо політики – чесно, мені здається, я занадто молодий, щоб цим займатись – не маю відповідних знань і навичок», - відповів він на питання про те, чи планує політичну діяльність.

Водночас активіст розповів, що свого часу його кликали до партії «Слуга народу», але він відмовився.

Читати також: Фест без «Dolche Gabbana». Хто живе на «Бандерштаті», і нащо він їм. РЕПОРТАЖ

Також в Сергія Стерненка запитували, як він ставиться до аполітичних людей, і як їх переконувати в своїй позиції.

«На жаль, простої відповіді у мене немає. Коли готуються до виборів, в штабах кандидатів людей завжди ділять на три категорії: тих, хто підтримує кандидата, тих, хто категорично проти, і тих, хто ще не визначився. Останніх – найбільше. Тих, хто за, нема сенсу переконувати, бо вони і так проголосують, тих, хто проти – також, бо на це піде невиправдано багато ресурсів, а результату швидше за все не буде. Тому стараються переконати тих, хто ще не визначився. Мені здається, це найбільш влучне порівняння.

Людей потрібно переконувати, показувати, що небайдужість, участь у громадському житті приносить користь. Байдужих завжди буде більшість – 70-90% людей, але це не означає, що непотрібно за них боротись. Говоріть один з одним», - сказав активіст.

На гутірці Сергій Стерненко вшанував пам’ять одеського художника Олександра Ройтбурда, якого не стало у неділю, 8 серпня. Він зауважив, що бажання Ройтбурда очолити Одеський художній музей та змінити його, попри спротив місцевих депутатів, це також прояв людської незалежності.

Фото Ірини Кабанової


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жидичин, Забороль, Княгининок: на Волині підлітки створюють мультики про історію сіл
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 300 хворих на ковід. Де найбільше
Схожі новини