У Луцьку встановили бронзовий макет Луцького замку. ФОТО

Відчути старовинне місто та його пам’ятки на дотик відтепер матимуть змогу люди з порушеннями зору: зменшену копію замку Любарта встановили у Луцьку.

Про це повідомляють «Волинські Новини».

Читайте також: Унікальний майстер-клас для жінок від Тетяни Єремеєвої

Відкриття бронзового макету Луцького замку у масштабі 1 до 200 відбулося 8 вересня на Замковій площі.

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіла, що Луцьк – місто, що має таку історію, яку потрібно чути, та історичний спадок, який треба бачити. Хтось усе це бачить і пишається, що тут народився, живе чи бував, хтось живе і не бачить, бо не хоче, а хтось хоче побачити, але не може.

Отже, новою сторінкою в історії Луцька як міста, доступного для всіх, стало відкриття першого тактильного макету Луцького замку. Цей об’єкт не буде останнім у вигляді зменшеної копії, надалі планують виготовляти подібні макети інших пам’яток міста.

Читайте також: У Луцьку для незрячих господинь видали книгу з рецептами смаколиків. ВІДЕО

Відкриттям об’єкту розпочали проект з доступності Луцька під назвою «Доторкнись до свого міста». Він оснащений написами шрифтом Брайля, завдяки чому коротку інформацію про замок зможуть читати люди з порушеннями зору. Створили його з ініціативи та за кошти лучан, які справді люблять своє місто.

Під час відкриття макету презентували також дві книги - «Луцьк від А до Я» та «Волинська абетка», надруковані шрифтом Брайля.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як міліція била лучан за синьо-жовтий стяг у 1989. ФОТО
Наступна новина ТОП-10 порад як боротися з осінньою депресією
Схожі новини