У Луцьку для незрячих господинь видали книгу з рецептами смаколиків. ВІДЕО

У Луцьку для незрячих господинь видали книгу з рецептами смаколиків. ВІДЕО

Наталія Заячківська – незряча. Разом із чоловіком жінка виховує двох дітей і обожнює готувати для них різні смаколики.

Сама ліпить вареники, випікає печиво та інші десерти. Нині жінка взялась за випікання пирога із абрикосами. Каже – на своїй кухні може приготувати будь-які десерти, оскільки тут їй дуже зручно, і всі необхідні для цього речі – під рукою, – йдеться в сюжеті 12 каналу.

Під час кожного з етапів приготування жінка заглядає до книги з рецептами шрифтом Брайля, яку нещодавно видали у луцькому видавництві Брайль Студіо. Тут – понад п'ятдесят рецептів десертів, які може приготувати будь-яка господиня. Декілька незрячих лучанок погодились взяти участь у проекті від видавництва та власноруч відтворити декілька страв. Наталія розповідає – загалом камери не дуже любить, проте погодилась взяти участь в експерименті, аби більше людей побачили, що для незрячих господинь не проблема приготувати смачну випічку.

За словами жінки, у незрячих є свої секрети приготування. На кухні кожна річ має визначене місце. Чи готова випічка, визначають за запахом та за дотиками. Стверджує: якщо легко постукати по готовому пирогу, то він видає специфічний звук, наче картонна коробка. Також жінка досконало знає, як працює вся кухонна техніка.

У цьому проекті жінку підтримав її чоловік Іван, який живе з нею вже 26 років. Він – також незрячий.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Страшні болі не можуть зупинитися: маленький волинянин, який бореться з раком, у реанімації
Наступна новина Чи буде в Ковелі меморіал на місці поховань?
Останні новини
Схожі новини