У Жиричах на Волині відкрили новий дитсадок. Туди вже йдуть 80 дітей

У селі Жиричі Ратнівської громади на Волині відкрили новий дитячий садок «Дивосвіт». Його з нуля збудували за два роки.

Урочисте відкриття відбулося у вівторок, 12 жовтня, за участі керівництва обласної ради та облдержадміністрації.

Нагадаємо, 29 вересня цього року у садку побували голова обласної ради Григорій Недопад та депутат Володимир Бондар. До них звернулися місцеві мешканці, обурені тим, що повністю готовий заклад досі не відкрили. Тоді керівник громади пояснив, що є проблеми з каналізацією, через яку затоплює подвір’я. Менше ніж за два тижні недоліки вдалося виправити.

«Я бачу, що зміни відбулися на краще. А головне – зміни відбулися в свідомості керівника громади і старости. Тому що готовий об’єкт, на мою думку, треба було запускати ще 1 вересня, а не тягнути 1,5 місяця. І батьки розраховували на цей садок, і діти чекали. Ми бачимо, що заклад чудовий – з хорошим ремонтом, обладнанням. Тепер хочеться, щоб народжуваність не падала і громада раділа такому садку», - сказав голова обласної ради Григорій Недопад.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад

Заклад розрахований на п’ять груп, але поки відкриють чотири: дві старшого віку (підготовка до школи) та дві середнього (від 3 років). Всього батьки записали 80 дітей. Охочих відвідувати ясельну групу поки не знайшлося. У садку працевлаштовано близько 20 людей, - розповіла директорка місцевого навчально-виховного комплексу Оксана Горох.

«Я пам’ятаю, як тут все починалося. Скільки обіцянок було і, як місцеві не вірили в них. Але врешті ми маємо цей садок. Від імені Володимира Бондаря хочу подякувати і народному депутату Степану Івахіву, який багато зробив для відкриття закладу. Ми справді довго цього чекали. Думаю, в переддень свята села це найкращий подарунок», - сказала помічниця депутата Володимира Бондаря Ольга Мисковець.

Помічниця депутата Володимира Бондаря Ольга Мисковець

Утримання садочка коштуватиме громаді приблизно 200 тисяч гривень на місяць (135 тисяч гривень – зарплата, решта – комуналка і харчування дітей). Голова Ратнівської громади Віталій Бірук запевняє, що докласть максимум зусиль, аби знайти ці гроші.

Будівництво ж садочка коштувало орієнтовно 23 мільйони гривень. Більшу частину суми – 17 мільйонів – виділили з Державного фонду регіонального розвитку.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пасажира вирізали рятувальники: на Волині авто злетіло у кювет
Наступна новина Біля села на Волині запровадили карантин через рак картоплі. Її не можна їсти
Схожі новини