Версія про влучання ракети в літак не виключається, але вона не підтверджена, – Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський версію про влучання ракети в літак не виключає, але станом на сьогодні вважає її непідтвердженою.

Про це він написав на свой сторінці у фейсбуці.

Він наголосив, що 10 січня комісія із розслідування причин катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» продовжує роботу.

«Українські фахівці залучені до цього процесу. Ми очікуємо, що їм буде надана вся інформація та всі доступи, які є необхідними для проведення об’єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв’язок з нашими представниками. Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою», – заявив Зеленський.

Він закликав усіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин.

«Вдень матиму розмову щодо перебігу розслідування з Державним секретарем США Майком Помпео. Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви», – написав президент.

Нагадаємо, спецслужби США повідомили, що український літак, який розбився біля столиці Ірану Тегерана, зазнав ураження з боку іранської зенітно-ракетної системи російського виробництва.

Услід за цим прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український літак збила іранська ракета.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного об'єму інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

Нагадаємо, літак МАУ, який летів із Тегерана до українського «Борисполя», розбився вранці 8 січня. Внаслідок катастрофи загинули 176 осіб, зокрема 11 українців, дев'ятеро з яких були членами екіпажу. Серед членів екіпажу була уродженка Нововолинська Юлія Сологуб.

9 січня в Україні оголосили днем жалоби.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розпочався конкурс із призначення управителів багатоквартирних будинків
Наступна новина «Я невимовно вдячна родині, яка дала згоду на вилучення органа», – волинянка, якій пересадили нирку
Схожі новини