Відомо, скільки ще грошей потрібно на ремонт дороги до Володимира

На Волині планують доробити дорогу на Володимир, на яку потрібно 240 мільйонів гривень.

Про це директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів під час свого інтерв’ю «Першому».

«Якщо говорити про обласний дорожній фонд, то це всі гроші, які передбачені на дороги області. Державний дорожній фонд – це державний бюджет, де чітко вказано, з яких податків і в яких відсотках куди йдуть кошти. Тобто 60% – на дороги державного значення і 35-40% – на дороги місцевого значення. Ще 5% перепаде на безпеку руху», – пояснив Іван Мирка.

За його словами, всі відсотки прописані і в залежності від класу і протяжності доріг області ці гроші надходять в автоматичному режимі.

Нагадаємо, відомо, скільки грошей виділив Дорожній фонд.

«Тому, маючи 400 мільйонів на місцеві дороги, ми плануємо роботи, служба автомобільних доріг має з державного дорожнього фонду 500 мільйонів, планує свій об’єм роботи, і, маючи окремо кошти з митного експерименту, ми плануємо ще інші роботи», – зазначив Мирка.

Він додав, що у минулих роках усе було досить прогнозовано, адже було зрозуміло, як іде митний експеримент.

«Існував план на рі,к згідно надходжень і перелік об’єктів. Вже зараз, згідно внесених змін у процедуру формування митних коштів в обласний бюджет, ми можемо орієнтовно планувати роботу лише поквартально. Ті кошти, які вже є, Укравтодор їх бачить, вони йдуть виключно у державний дорожній фонд, де вирішують, на що і в яку область вони їх скерують.

Наразі наше першочергове завдання – доробити дорогу на Володимир, на що потрібно 240 мільйонів гривень», –  пояснює директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА.

Він розповів, що це є той обсяг коштів, необхідних для завершення ремонту дороги. І бюджетний комітет ВР погодив виділення цих коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мирка розповів про дорожній фонд, вартість кілометра асфальту і якою буде «цукерочка» у Шацьку


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин може «сісти» на три роки за крадені колоди. ФОТО
Наступна новина Безхатько, який з відмороженими ногами жив у Луцьку під сходами, знову повернувся на вулицю
Схожі новини