«Занесення Луцька до червоної зони – незаконне». Міська рада збирається на позачергову сесію

Фото ілюстративне

На позачергову сесію Луцькради винесли проєкт рішення про те, що занесення міста до червоної зони є незаконними, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з цим жодних обмежень. Окрім того, документ рекомендуватиме поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть відповідно до вказаного рішення.

Засідання сесії відбудеться у понеділок, 3 серпня, повідомив радник міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

«Протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень», – запевнив Поліщук.

Він розповів, що вже сьогодні поліція попереджає перевізників про те, щоб не виходили завтра на рейс, бо одразу почнуть складати протоколи й направляти їх у суд для накладення штрафу.

«Те ж саме відбувається з усіма іншими закладами, які не можуть працювати у «червоній» зоні, і навіть з МАФами. Кожен заклад отримує під розписку попередження про заборону працювати від завтра», – пише посадовець.

Читати також: Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину 

«Вважаємо протокол Державної комісії ТЕБ та НС незаконним, адже у відповідності до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря», – йдеться у дописі Ігоря Поліщука.

Також він наводить дані з сайту НСЗУ про кількість хворих на коронавірус у різних містах.



«У Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях загальна кількість хворих за весь період є більшою, ніж в Луцьку. Більшою є і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, вказані міста не в червоній зоні, а наше місто Луцьк - в червоній», – констатує посадовець.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що органи місцевої влади не можуть пом'якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину
Наступна новина Повернення до жорсткого карантину у Луцьку: бізнесмени написали колективне звернення до поліції
Схожі новини