Органи місцевого самоврядування не можуть пом'якшувати карантин, – міністр Степанов

Органи місцевого самоврядування не можуть пом'якшувати карантин, – міністр Степанов
Максим Степанов

Органи місцевої влади не можуть пом'якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує Цензор.НЕТ.

«Умови карантину, згідно з нашим законодавством, встановлює уряд, вони прописані у відповідній постанові уряду. А вже на території області або регіону можуть тільки посилювати ті чи інші обмеження, але в будь-якому випадку законодавство не передбачає, що органи місцевого самоврядування можуть пом'якшувати карантин», – сказав Степанов.

Міністр додав, що місцева влада також відповідає за дотримання умов карантину. Відповідний нагляд, кожен у своєму напрямку, здійснює Держпродспоживслужба, Нацполіція, Національна гвардія, Держприкордонслужба.

Степанов нагадав загальні умови карантину, які діють на території всієї країни: масковий режим, дотримання соціальної дистанції, використання антисептиків.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

Міська влада Луцька заявила, що всупереч розпорядженню центральної влади не зупинятиме громадський транспорт і не закриватиме кафе і ресторани міста.

Згодом Степанов заявив, що на таке рішення місцевих урядників вплинула політика.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На алею скульптур Голованя, що в луцькому парку, виратили 800 тисяч гривень
Наступна новина Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину
Останні новини
Схожі новини