Луцьким підприємцям роздають попередження про запровадження жорсткого карантину

Фото ілюстративне

У Луцьку суб'єктам господарювання приносять попередження про встановлення у місті жорсткого карантину із 3 серпня.

Про це повідомляє муніципальна варта на своїй сторінці у фейсбуці, а також цей факт підтвердили «Першому» самі підприємці.

«Сьогодні стало відомо, що суб'єктам господарювання в місті Луцьку почали надходити попередження щодо встановлення з 03 серпня 2020 року жорстких карантинних обмежень у зв'язку зі запровадженням у місті так званого "червоного рівня епідемічної небезпеки"», – пишуть у департаменті муніципальної варти.

Як розповідають муніципали, особи, що вручають попередження, одягнені у форму нацгвардійців та називаються або працівниками міської ради, або працівниками муніципальної варти.

«Луцька міська рада не приймала жодних рішень щодо посилення карантинних заходів чи інших обмежень. Жоден працівник департаменту муніципальної варти не має відношення до цього документа та не розносить по суб‘єктах господарювання такі або будь-які інші повідомлення», – заявили у муніципальній варті.

Нагадаємо, 31 липня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) розділила Україну на 4 карантинні зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Луцьк потрапив у «червону» зону. Згідно з новими правилами, в місті мають зупинити громадський транспорт, закрити ТРЦ, кафе і ресторани, а також заборонити відвідування навчальних закладів.

Міська влада Луцька заявила, що всупереч розпорядженню центральної влади не зупинятиме громадський транспорт і не закриватиме кафе і ресторани міста.

Згодом Степанов заявив, що на таке рішення місцевих урядників вплинула політика.

Окрім того, він зауважив, що органи місцевої влади не можуть пом'якшувати карантинні обмеження, встановлені урядом.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Органи місцевого самоврядування не можуть пом'якшувати карантин, – міністр Степанов
Наступна новина «Занесення Луцька до червоної зони – незаконне». Міська рада збирається на позачергову сесію
Схожі новини