Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 13 квітня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 13 квітня. ФОТО
Віз із мішками сала, яке хотіли доправити в Білорусь. Фото: Держприкордонслужба

Побиття агітаторів за Порошенка та активістки, яка стояла з плакатом із написом про Зеленського, перевезення 800 кілограмів контрабандного сала...

«Перший» стежив за усіма пригодами, які сталися у Луцьку і на Волині протягом сьогоднішнього дня. До вашої уваги – добірка найцікавіших з них. В огляд увійшла також інформація про події попередніх днів, про які стало відомо тільки сьогодні.

На ринку в Камені-Каширському викрали гаманець з грошима

У п'ятницю, 12 квітня, в одному з магазинів на ринку «Пасаж» у м. Камені-Каширському жінка з-під прилавку вкрала гаманець з грошима.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost повідомив Роман Багнюк.

Він вказав, що інцидент трапився орієнтовно о 10:30. Відтак він просить усіх, хто має якусь інформацію про злодійку звертатись у поліцію.

Окрім того на своїй сторінці у Фейсбуці чоловік оприлюднив фото та відео з камер відеонагляду.

«Можливо, хтось впізнає чи побачить крадійку, прошу повідомити мене або зателефонувати до поліції за номером 102.

Для кращого володіння інформацією про вік і фігуру особи, долучаю фото з різних ракурсів та відео поведінки (на вигляд їй років 35-40). Можливо вона не місцева.

Прошу всіх небайдужих поставити репост та розповсюдити дану інформацію по різних групах та соціальних мережах», - написав чоловік.

На митниці затримали людей із 28 мішками сала

Митники біля волинського кордону затримали трьох місцевих жителів Шацького району без документів.

Вони двома підводами перевозили 28 мішків сала, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Наразі підводи та 800 кілограмів сала вилучено встановленим порядком представниками Національної поліції.

На осіб склали адміністративні документи за ст. 202 «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду» та 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

За даним фактом направили повідомлення до компетентних органів за ознаками кримінального правопорушення за ст. 227 КК України.

Горів торф і чагарники

В урочищі Острови Ратнівського району виникло загорання торфу та чагарників на площі 0,75 гектара.

Пожежа трапилася 10 квітня о 10:05, – повідомляють у Ратнівському РС У ДСНС України у Волинській області.

Територія належить Забродівській ОТГ. На пожежу виїжджали рятувальники.

Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Пожежу ліквідували.

Юнак на «волинянці» збив чоловіка 

У селищі Рокині автомобіль ЛуАЗ, відомий у народі як «волинянка», збив чоловіка.

Аварія трапилася 13 квітня близько 13:00, повідомили Інформаційному агентству ВолиньPost місцеві жителі.

Як зазначили очевидці, ЛуАЗ, яким керував молодий хлопець, був без номерів.

Потерпілого, місцевого жителя, до лікарні доправила «швидка». На місці також працювала поліція.

Мешканці Рокинь кажуть, що на цій дорозі часто трапляються аварії, тож просять компетентні органи звернути на це увагу і вирішити питання.

У Луцьку побили мітингарку з плакатом проти Зеленського

У Луцьку на Театральному майдані побили 80-річну жінку, яка мітингувала проти Зеленського.

У суботу, 13 квітня, лучанка Людмила Філіпович вкотре вийшла з плакатом у центр міста. Аби вчергове провести одиночний мітинг проти кандидата в президенти Володимира Зеленського, – пише КОнкурент.

«Зеленський – наркоман?» - було написано на її плакаті.

Зі слів Людмили Філіпович, до неї підійшла жінка, на вигляд якій більше 50 років, і почала її ображати. А потім вирвала з рук плакат. Між жінками зав’язалась сутичка. Після чого невідома жінка вдарила Людмилу Філіпович рукою в обличчя.

«У мене тепер під оком величезний синець», – каже жінка. Вона  буде знімати побої і написала заяву в поліцію.

Окрім того, зі слів Людмили Філіпович, за нібито протиправну агітацію на неї написав заяву у поліцію керівник штабу Володимира Зеленського у Луцьку Валерій Стернійчук. Він і викликав поліцію.

«Я написала пояснення, чому тут стою. Я не стверджую, що Зеленський наркоман, я запитую. У заяві голова штабу написав, що на плакаті у мене стоїть знак оклику. Насправді – знак питання. Він не додивився. Зі слів поліцейських, він відмовився від своєї скарги», - коментує Людмила Філіпович.

З її слів, вона завтра знову вийде на майдан.

У Луцьку побили агітаторів за Порошенка 

Інцидент стався 13 квітня. На вулиці Конякіна побили чоловіка і жінку, які є агітаторами від Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Постраждалі звернулись у Луцький відділ поліції ГУНП у Волинській області, де написали відповідні заяви.

Затримали 15 кубів контрабандної деревини

Волинські митники 12 квітня у тісній співпраці зі Службою безпеки України припинили протиправну спробу київської компанії вивезти до Польщі понад 15 кубометрів дерев’яних брусків з акації.

До оформлення на митний пост Луцьк перевізники подали документи, згідно з якими на експорт завантажено столярні вироби з хвойних порід дерев та цвяхи для їх кріплення. Проте у ході митного огляду підтвердилась лише товарна позиція цвяхів.

Решта, за висновками експерта з кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу, – це обрізні, нестругані, не шліфовані, які не мають торцевих з’єднань пиломатеріали. Частина з них за сировину справді мала хвойну породу дерев – сосну, але понад 15 кубометрів пиломатеріалів були виготовлені з акації.

Відповідно до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаною з реалізацією та експортом лісоматеріалів» лісоматеріали та пиломатеріали акації поряд з іншими рідкісними породами дерев заборонені для вивезення за межі митної території України.

За порушення цієї заборони карають відповідно до ст. 201 (1) Кримінального Кодексу України. Повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, митники скерували до правоохоронних органів для подальших процесуальних дій. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській «Солідарності» прокоментували побиття агітаторів
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 14 квітня
Останні новини
Схожі новини