Мітки ворога дійсно є. Волинян просять звертати увагу на осіб, які їх наносять, та їхні авто

Мітки ворога дійсно є. Волинян просять звертати увагу на осіб, які їх наносять, та їхні авто
Фото ілюстративне

Юрій Крошко розповів про безпілотники, мітки, роботу поліції та безпекову ситуацію в області на ранок 26 лютого.

Начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко звернувся до громадян, подякував їм за високу свідомість та закликав надалі проявляти стійкість і витримку. За його словами, за минулу добу до поліції області надійшло більше тисячі повідомлень – здебільшого, інформативного характеру, всі вони ретельно перевіряються.

На вулицях несуть службу разом з поліцейськими громадські формування, небайдужі люди, організовані місцеві осередки територіальної оборони.

«Всі в області сприймають ситуацію серйозно, люди налаштовані патріотично і свідомо. Продовжує діяти комендантська година з 22 до 7, під час якої заборонено пересування осіб і транспортних засобів – це заради загальної безпеки», - зазначив Юрій Крошко.

Головний поліцейський акцентував на інших питаннях, які минулої доби цікавили людей і про які масово писали в соцмережах. Освітлення у великих містах: доцільніше, щоб воно працювало, адже це дає змогу поліції контролювати ситуацію навіть на відстані. У темноті легше скоювати правопорушення, зокрема, крадіжки,заволодіння майном тощо. Наразі схожих ситуацій немає.

Літальні апарати: другу добу спостерігається активізація невідомих літальних апаратів в області в нічну пору. Один такий дрон був збитий в прикордонній зоні. Затримано дві особи і два літальні апарати. Один з затриманих займався контрабандою - намагався переправивти нелегельний товар через кордон, тому використовував дрон. Літальний апарат і його транспортний засіб конфісковано, особу затримано, автомобіль, швидше за все, буде переданий на потреби територіальної оборони – у воєнний час це передбачено. По іншому триває перевірка.

«Такі заходи вживатимуться щодо всіх, хто намагатиметься внести деструктив в роботу правоохоронних органів», - наголосив Юрій Крошко. Мітки: вони дійсно є на дорогах, дахах і стінах. Незрозумілі знаки нанесені різнокольоровою фарбою. Існує версія, що їх наносять, аби полегшити пересування ворожих військ. Про такі мітки потрібно повідомляти, фотографувати і скидати в чат-бот @ukraine_avanger_bot.

Але дуже важливо громадянам звертати увагу на осіб, які наносять, і транспорт, на якому вони пересуваються.

Юрій Крошко попередив, що в населених пунктах може бути чутно постріли.

«Це працюватиме поліція по літаючих дронах, поліція їх збиватиме. Майте на увазі, що ми працюємо і несемо службу в режимі воєнного стану», - підкреслив поліцейський.

Він наголосив, що весь особовий склад поліції на службі, ніхто не відпочиває, ніхто не роз’їхався, всі готові до різного сценарію розвитку подій. «Збройні Сили знають свою справу, і ми в цьому переконалися, ми на них покладаємось і забезпечуємо їм належний тил», - сказав Юрій Крошко.

Детально - у відеозверненні від сектору комунікації поліції Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Франція підтримала відключення Росії від SWIFT
Наступна новина Окупанти також ставлять мітки на об'єктах залізниці. Українців просять знищувати їх
Останні новини
Схожі новини