На Камінь-Каширщині долатимуть наслідки негоди, яка завдала лиха місцевим

На Камінь-Каширщині долатимуть наслідки негоди, яка завдала лиха місцевим

На Камінь-Каширщині лісівники та громада спільно долатимуть наслідки негоди, яка пронеслася регіоном цього місяця. У лісогосподарських філіях Волині та Рівненщини вже провели необхідні обстеження. Готують документи для проведення санітарних заходів, інформує Поліський лісовий офіс. 

Загалом постраждало 5,6 тис. га лісу. Найбільше - на Камінь-Каширщині - 4,8 тис. га.

Окрім того, через сильний вітер зазнали збитків і в громадах. Людям необхідний ресурс для відновлення пошкоджених домівок та інших господарських споруд.

Найбільше постраждали насадження сосни. Подекуди дерева поламані, як сірники. Є і такі, які вітер виривав із корінням.

Наразі місцевим не рекомендують іти до пошкодженого вітроломом лісу, оскільки навіть зовні здається вцілілі дерева є небезпечними. Серед знищених вітровалами – як зрілі, так і молоді насадження.

«Бурелом охопив 6 лісництв. Ушкодження різної інтенсивності. У цих місцях подекуди потрібно буде провести суцільні санітарні заходи та подальшому - відновити ділянки. Зараз триває процес отримання необхідних дозволів для проведення робіт», - розповідає начальник відділу лісового та мисливського господарства філії «Камінь-Каширське лісове господарство» Василь Бігун.

Місцеві мешканці також працюють зараз над оформленням відповідних документів про руйнування будівель та звертаються до громади по допомогу. В тому числі - необхідними лісоматеріалами.

«З боку лісівників ми завжди мали розуміння і підтримку. І в цьому випадку будемо шукати можливості. Тож усім постраждалим радимо звертатися із відповідними клопотаннями», - розповідає в.о. старости Клітицького старостинського округу на Камінь-Каширщині Тамара Мавдіюк.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Життя за Україну віддав ще один Захисник з Волині
Наступна новина У Луцьку низка будинків тимчасово – без гарячої води
Останні новини
Схожі новини