Використали понад дві тисячі мішків з піском: волиняни продовжують боротися з затопленням. ФОТО

Використали понад дві тисячі мішків з піском: волиняни продовжують боротися з затопленням. ФОТО

Аби запобігти поширенню площі затоплень в північних районах Волині аварійні бригади вже використали понад дві тисячі мішків із піском. Станом на 17 січня в області затоплено та підтоплено понад 7 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок ( в Ковельському та Камінь-Каширському районах).

Як інформує регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області,  з метою недопущення затоплень житлових та господарських будівель на польдерних меліоративних системах щоденно працює понад 10 насосних станцій.

На окремі ділянки меліоративних систем, де є загроза виникнення аварії, а також ліквідації наслідків руйнувань захисних дамб, розмивання водопропускних та водорегулюючих споруд, виїжджають аварійні бригади. Лише протягом січня здійснено 11 виїздів, при цьому використано понад 2 тис. мішків та 1000 л паливно-мастильних матеріалів, в тому числі з місцевих громад – 500 л.

17 січня аварійна бригада Любешівської експлуатаційної дільниці працювала на Цирській осушувальній системі Камінь-Каширського району, де є загроза перетоку води через дамбу № 1, що може привести до затоплення території села Цир. Допомагає працівникам і місцеве населення.

У Ковельському районі, поблизу села Залухів, аварійна бригада Прип’ятської експлуатаційної дільниці ліквідувала пошкодження окремих ділянок на дамбах № 4 і № 5 Залухівської осушувальної системи. На черзі ремонт внутрішньогосподарської дамби поблизу села Підгір’я Забродівської громади, де є загроза затоплення житлових та господарських будівель.

У зв’язку з ускладненням паводкової ситуації Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області звернувся до облдержадміністрації щодо надання матеріальної допомоги. Розпорядженням голови Волинської ОДА, офісу виділено 3,5 тис. мішків з регіонального матеріального резерву, які вкрай необхідні для проведення протипаводкових заходів та частково вирішать проблеми затоплення та підтоплення територій.

За даними Волинського гідрометеоцентру найближчим часом очікуються опади у вигляді дощу та снігу, тому швидкого проходження паводку очікувати не варто.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дружина волинського священника мріє про професійний хор. ФОТО
Наступна новина Прокуратура вживає заходів задля збереження ще однієї пам’ятки архітектури на Волині
Останні новини
Схожі новини