У Луцьку стартує фестиваль джазу Jazz Bez

У Луцьку стартує фестиваль джазу Jazz Bez

8 грудня у Луцьку стартує 17-й джаз-фестиваль Jazz Bez. Проходитиме він три дні – щовечора у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

Напередодні початку фестивалю його організатор Віктор Грисюк та консул Кшиштов Савіцки розказали про плани на цьогорічний фестиваль, а також історію його виникнення.

Кшиштов Савіцки розповів, що ідея виникла у Львові і там же ж був започаткований фестиваль. Перебравши всі запропоновані варіанти назви фесту, як, наприклад, «музика без кордонів, без рамок, без обмежень», він вирішив назвати його Jazz Bez.

Jazz Bez - найбільший джазовий фестиваль України і Польщі, він охоплює 16 міст. Цьогоріч його відвідає 9 гуртів і артистів, він об'єднає як українських виконавців, так і закордонних. Родзинкою і великим досягненням цьогорічного фестивалю, вважають організатори, є виступ австралійського гурту The Necks.

Окрім них, серед запрошених є музиканти з Нової Зеландії, Польщі, Люксембурга, і звісно з України.

Всі виступи відбуватимуться в театрі ляльок. Артисти кажуть, що їм подобається тамтешня атмосфера і тому змінювати локацію організатори не будуть.

Організатор фестивалю Віктор Грисюк наголосив, що фестиваль є абсолютно не комерційним.

«Ціна на квиток є символічною. Ми навіть інколи жартуємо, щоб ніхто не казав артистам ціну, вони ж будуть шоковані, що виступають фактично за 2 долари. До того ж частина коштів йде на благодійність», - зазначив він.

«Цей фестиваль вже став своєрідним брендом, - стверджує пан Віктор. - В попередні роки брали участь гості і з Франції, і з Голландії... Був один номінант на Гремі, котрий виступав в Обами. Те, що в Луцьку відбувається захід міжнародного масштабу - це дуже добре. Деякі артисти не знають навіть де знаходиться Україна, в тут вони опиняються в Луцьку. Безумовно, це велика промоція міста».

Поділилися орагінізатори й кумедними випадками на минулорічних фестивалях, наприклад, коли одній артистці посеред ночі довелося шукати пір'я.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У PremierCity для захисників Донецького аеропорту організували показ прем’єри фільму «Кіборги»
Наступна новина Що їсти, щоб не переїдати взимку: список продуктів
Останні новини
Схожі новини