11 років не можуть вирішити проблему із заводом під Луцьком, який псує повітря. ВІДЕО

11 років не можуть вирішити проблему із заводом під Луцьком, який псує повітря. ВІДЕО

Мешканцям Струмівки Луцького району не дають спокою шкідливі викиди одного з підприємств. Проблема лише загострюється, а рішення так і не можуть знайти.

Що про це думає влада різних рівнів – йдеться в сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Завод «Технологія базальту» вже вкотре перевищив норму шкідливих викидів. Повітря забруднюється отруйними речовинами – фенолом та формальдегідом, що спричиняє неприємний запах і шкодить людям. Для детальнішого обговорення цього гострого питання було скликане позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський повідомив, що будівництво житлових споруд і заводу відбувалося практично одночасно. Хоча підприємство, яке має шкідливі викиди, не може розташовуватися поряд із заселеною територією. Санітарно-захисна зона має становити як мінімум 300 метрів, які далеко не простежуються в цьому випадку.

У 2008 році постановою санепідемстанції діяльність підприємства призупинили. Незважаючи на це,  роботу знову відновили через звернення керівництва «Технології базальту» до суду. Однак змін не відбулося. Проведене лабораторно-інструментальне дослідження атмосферного повітря на вміст забруднюючих речовин знову виявило перевищені показники.

Однією з пропозицій було запровадження безфенольного виробництва. Проте наразі члени комісії вирішили залишити підприємство під пильним наглядом і провести додаткові дослідження.

Після оцінки спостережень та звернення до спеціальних служб обіцяють зібратися знову.

Сільський голова розповідає, що ця ситуація не може знайти вирішення вже близько одинадцяти років.

Усі спроби перемовин з керівництвом заводу не дають результатів – на зустрічі вони просто не приходять.

На думку сільського голови, допоможе лише багатостороннє обговорення за участю представників влади, контролюючих структур та підприємства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Квітуча осінь: на Волині вдруге зацвіли дерева. ФОТО
Наступна новина У Голобах реконструюють стадіон. ФОТО
Останні новини
Схожі новини