11 земельних ділянок площею 233 га Княгининівської сільради повернули державі

11 земельних ділянок площею 233 га Княгининівської сільради повернули державі

Завдяки прокуратурі на Волині в державну власність повернуто 11 земельних ділянок площею 233 га на території Княгининівської сільради.

Про це повідомляє прес-служби прокуратури Волинської області. 

На виконання рішення Волинського окружного адміністративного суду, яким задоволено позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до Відділу державної реєстрації Луцької районної державної адміністрації, за державою зареєстровано право власності на 11 земельних ділянок площею 233 га в межах населених пунктів Княгининівської сільської ради Луцького району.

Форму власності на ці землі було змінено у результаті службової недбалості посадових осіб реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції, які внесли недостовірні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Факти цих порушень були встановлені Луцькою місцевою прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки в області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У суді прокурори довели, що, згідно з чинним законодавством, земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств (а ці 11 ділянок перебувають у користуванні Державного підприємства "Експериментально-дослідне господарство "Еліта" Волинського інституту агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук) не можуть передаватися в комунальну власність, а мають залишатися у державній власності.

Суд задоволив позовні вимоги Луцької місцевої прокуратури у повному об’ємі, і тепер, на виконання рішення суду, земельні ділянки повернуто в державну власність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Велика прес-конференція Путіна: що сказав російський президент про Україну
Наступна новина Підозрювана у смертельному ДТП Олена Зайцева визнала свою провину. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини