133 волинянина зареєструвалися на COVID-вакцинацію залишками доз

133 волинянина зареєструвалися на COVID-вакцинацію залишками доз

Станом на 16 березня 133 волинянина скористалися електронним записом через спеціальну google-форму на щеплення залишками доз вакцин.

Про це Суспільному повідомив директор Волинського центру громадського здоров'я Сергій Новосад.

Вакцинували з цього списку сімох жителів області.

Загалом щепилися вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) на Волині станом на ранок 16 березня 1 813 осіб, розповів начальник управління охорони здоров'я ОДА Роман Рудоквас.

Про можливість щепитися від COVID-19 додатковим групам людей дізнався волинянин Олексій Кушнєр. Каже: побачив інформацію про онлайн-реєстрацію на вакцинацію в Інтернеті, а отому знайшов і заповнив відповідну форму на сайті облдержадміністрації. Зі слів чоловіка, за декілька днів йому телефоном повідомили про можливість отримати вакцину.

Після вакцинації, розповів Суспільному атовець Олексій Кушнєр, піднялася температура тіла до 37 градусів. Каже: сьогодні почуває себе добре.

Форму для онлайн-запису розробили в центрі громадського здоров'я Волині, розповів директор Волинського обласного центру громадського здоров'я Сергій Новосад. Очільник закладу говорить: іноді буває, що наприкінці робочого дня в лікарів лишається декілька не використаних доз. Каже: в такому разі дозволено залучати відомих особистостей, щоб робити промоцію вакцинації.

Медична бригада 16 березня працювала в кількох медзакладах: спершу в Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги. Отримали щеплення працівники обласного управління охорони здоров'я, зокрема, його керівник Роман Рудоквас. Із його слів, мобільних бригад із вакцинації від коронавірусу в області вже дев'ять.

Далі бригада поїхала вакцинувати медиків Луцької міської дитячої поліклініки. Там для цього облаштували окремий кабінет, розповіла директорка медзакладу Оксана Лєщинська. Зі слів лікарки, 15 березня охочих вакцинуватися було 36, а вже 16 березня заявку на щеплення подали 60 осіб.

Після щеплення в людини може бути почервоніння, біль, набряк у ділянці ін’єкції, який минає, розповів сімейний лікар КП "Луцький центр первинної медичної допомоги" Ростислав Дудік. Додає: також може бути лихоманка чи підніматися температура до 38 градусів, яка з часом минають.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині помер учасник АТО
Наступна новина Мінус 500 гривень на м2: у ЖК «Амстердам» - нова акція
Останні новини
Схожі новини