У Ковелі мер пригрозив невакцинованим підприємцям закриттям ринків

У Ковелі мер пригрозив невакцинованим підприємцям закриттям ринків
Фото ілюстративне

У Ковелі міський голова Ігор Чайка пригрозив невакцинованим підприємцям жорсткими заходи.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

«Коли я відстоював права підприємців, щоб вони працювали в умовах червоної зони спершу хоча б з однією вакциною - то до сьогоднішнього дня був упевнений, що вони зрозуміють всю серйозність ситуації. Що використають час минулого тижня, коли я втримував шалений тиск і шквал нерозуміння з усіх боків стосовно мого бачення ситуаціі. Але це була моя чітка позиція: я був твердо переконаний, що ці кілька днів потрібно дозволити їм працювати. Що це поставить їх в рівні умови з представниками інших професій. Для багатьох торгівля на ринку - єдиний дохід і спосіб погодувати сім’ю. Тож необхідно підтримати, дати шанс, достукатися», – зазначив Ігор Чайка.

Проте, зі слів міського голови, на робочій нараді з питань дотримання карантинних обмежень червоної зони стало відомо, що ситуація не покращилася. За результатами рейдів робочих груп на Привокзальному та Брестському ринках: мало хто виконав умову про хоча б одну вакцинацію.

Цими вихідними у пунктах вакцинації не було черг і запитів на вакцину, – про це розповів директор Центру ПМСД Ковельського МТМО Олег Кубай.

Так, у п’ятницю вакцинувалися близько 100 працівників сумарно з обох ринків, але на ринках працює не менше 1000 підприємців.

Під час перевірки на Брестському ринку виявилося, що з 25 людей, з якими спілкувалася робоча група, лише 3 людини були з 1 дозою вакцини, інші – невакциновані.

«Тепер буде так: у якийсь із днів особисто вийду з робочою групою на ринки. Якщо ситуація лишається без змін, карантинні вимоги - не дотримані, заходи будуть жорсткими. Впритул до закриття ринків, як того й вимагає протокол засідань державної та регіональної комісій ТЕБ та НС, згідно постанови КМУ 1236 від 09.12.2020», – наголосив мер.

Читати також: Волинян, які щеплені одною дозою вакцини від ковіду, не штрафуватимуть у «червоній» зоні


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцівській громаді ветеранам АТО дадуть 18 гектарів землі
Наступна новина ТОП-5 рішень: як волинянам зекономити на газовому опаленні
Останні новини
Схожі новини