«14 жовтня – не привід дарувати хлопчикам подарунки», - психологиня Олена Звєрєва

«14 жовтня – не привід дарувати хлопчикам подарунки», - психологиня Олена Звєрєва
Джерело фото: Volyn24.com

Луцька психологиня та волонтерка Олена Звєрєва вважає, що на День захисника України школярам не варто дарувати подарунки. Натомість краще проводити патріотичні уроки.

Про це вона розповіла «Першому».

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначатимуть День захисника України.

«Святкувати 14 жовтня в такому ж форматі, як і раніше 23 лютого, коли дівчатка дарують подарунки хлопчикам, точно не варто. Бо виходить, що ви хлопчики, а значить апріорі маєте за це подарунок. Так само і з 8 березня», - переконана психологиня.

«Але в школах однозначно потрібне національно-патріотичне виховання і День захисника України варто відзначати, щоб виховувати майбутніх захисників. І в плані виховання статево-рольової поведінки це було б дуже непогано, бо гендерна рівність призводить до того, що хлопчики стають більше феміністичними, а дівчатка – навпаки більш маскулінними», - вважає Олена Звєрєва.

З її слів, перед Днем захисника України у школах варто проводити патріотичні уроки, зокрема запрошувати на них учасників війни на сході України.

«Наприклад, у мусульман хлопчиків заводять у мечеть і вони урочисто присягають бути воїнами Аллаха. Я не кажу, щоб це робили в Україні, але підводити дітей до захисту Батьківщини потрібно. Нам потрібно конче підіймати честь воїна і виховувати повагу до нього», - наголошує волонтерка.

Вона додає – це свято не лише для хлопців, а й для дівчат, тому що серед захисників України є багато жінок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На вулиці Шопена у Луцьку вимагають, щоб були «лежачі поліцейські»
Наступна новина Волиняни «взяли» золото на Чемпіонаті Світу зі спортивної риболовлі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини