15-річний хлопець допоміг ЗСУ зупинити колону російської техніки

15-річний хлопець допоміг ЗСУ зупинити колону російської техніки
Фото: telegraph.co.uk

Під час наступу російських військових на Київ 15-річний Андрій Покрас допоміг українським захисникам знищити колону ворожої техніки.

Про це повідомив «5 канал» із посиланням на The Telegraf.

Випадок трапився ще на початку повномасштабного вторгнення під селом Березівка, що розташоване близько в 40 км від столиці України. 

Тоді територіальна оборона помітила рух у бік Києві великої колони російської військової техніки. Для її знищення захисникам були потрібні чіткі координати, тому вони звернулися до Андрія та його батька.

«Він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками в цьому регіоні», – розповів командувач відділу безпілотної розвідки ЗСУ Юрій Касьянов.

15-річний хлопець разом з батьком виїхав у поле та запустив дрон. А згодом вони за допомогою БПЛА помітили світло від колони, що рухалася на Київ.

«Це була одна з найбільших колон, яка рухалася на Житомирській дорозі, і нам вдалося її знайти, бо одна з вантажівок надовго ввімкнула світло», – стверджує хлопець.

Колону сфотографували та передали інформацію про неї ЗСУ, які згодом її розбили. За словами Андрія, конвой був дуже страшним, але передусім він хотів захистити столицю України.

«Він справжній герой, герой України», – додав Касьянов.

Нагадаємо, у селі Мотижин Макарівської громади на Київщині 70-річна жінка успішно наводила артилерію ЗСУ на російську ворожу техніку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині попрощались з загиблим на Харківщині військовим
Наступна новина Волинянка перетворила стару літню кухню на музей
Останні новини
Схожі новини