19 показових фото про Волинь у 2019 році

19 показових фото про Волинь у 2019 році

Що ви пам’ятаєте про 2019 рік? Багато політики, нескінченні вибори, стрімке падіння долара, +13о у середині грудня… Та які із подій цього року стануть для Волині визначальними? Такими, про які можна буде сказати: увійшли до історії?

Пропонуємо переглянути 19 світлин, на яких зафіксовані саме такі знакові події 2019 року.

Волинь стала третьою областю, куди Петро Порошенко привіз томос про автокефалію Православної церкви України (15 січня 2019 року, кафедральний собор Святої Трійці у м. Луцьку)
Молитовне стояння прихильників УПЦ МП біля храму у с. Жидичин. Початок року на Волині відзначився запеклим церковним протистоянням (22 лютого 2019 року)
Тим часом світські лучани вдруге провели Молитовний сніданок. Політики, бізнесмени, представники різних конфесій зібралися для спільної молитви, а заодно – зібрали понад мільйон гривень на благодійність (31 травня 2019 року)
Парламентські вибори подарували волинянам багато несподіваних зустрічей і сюрпризів. Наприклад, «халявний» концерт «Океану Ельзи» (20 червня 2019 року)
Петро Порошенко у 2019-му мав рекордну кількість візитів на Волинь. Зустрітись з уже експрезидентом мали можливість не тільки лучани. На фото – візит до Жидичинського монастиря (27 червня 2019 року)
На фото – представлення волинських кандидатів від «Слуги народу». Серед них виявилося мало відомих облич, і, зрештою, попри високий рейтинг партії, мало – переможців (3 липня 2019 року)
На концерт «95 кварталу», кажуть, прийшло іще більше лучан, ніж на «Океан Ельзи» (12 липня 2019 року)
Бурхливе політичне життя, на жаль, ніяк не відобразилося на головній «білій плямі» обласного центру. Вибори Луцького міського голови досі не відбулися
На відкриття перинатального центру чекали багато років: перший камінь у будівництві заклав ще Брис Клімчук у 2001 році. На фото – в.о. міського голови Григорій Пустовіт, митрополит Михаїл, тоді іще голова обласної ради Ігор Палиця та нинішня керівниця закладу Ірина Горавська (18 липня 2019 року)
Обміління озера Світязь – одна з найбільш неприємних історій 2019-го
Після того, як Ігоря Палицю обрали народним депутатом від Луцька, головою Волинської обласної ради стала Ірина Вахович (26 липня 2019 року)
13-ий фестиваль українського духу «Бандерштат» зібрав понад 10 тисяч відвідувачів (2-4 серпня 2019 року) 
У Луцьку почала роботу перша приватна школа «ThinkGlobal» (1 вересня 2019 року)
Церемонію посвяти першокурсників найбільшого вишу Луцька востаннє очолив Ігор Коцан. Він був ректором Східноєвропейського національного університету 14 років (7 вересня 2019 року)
У військовому госпіталі сталася масштабна пожежа. Будівля є пам’яткою архітектури національного значення; змурована у 1850-х роках частково із цегли з розібраної церкви Івана Богослова XII століття, що була на території Луцького замку (20 вересня 2019 року)
Про перенесення Старого ринку з-під мурів замку говорили більше 10 років. У 2019-му міська влада перейшла до активних дій попри постійні протести та пікети (на фото – один із протестів 26 вересня 2019 року)
Петро Філюк керував Апеляційним судом Волинської області 15 років. Тепер – обраний суддею Конституційного суду. Проводжали суддю у Київ із неабияким розмахом: з віршами, піснями і рясними сльозами (1 листопада 2019 року)
На Волині представили нового голову ОДА – луганчанина Юрія Погуляйка. Попри очікування волинян президент Зеленський не приїхав виконати цю почесну місію (3 грудня 2019 року)
Ще одна людина-епоха завершила свій трудовий шлях. Іван Сидор, який керував Волинською обласною лікарнею із 1983 року, пішов на пенсію (18 грудня 2019 року)

 

Фото: Ірини КАБАНОВОЇ, Олени ЛІВІЦЬКОЇ, Людмили ЯВОРСЬКОЇ, пресслужб Волинської обласної ради та Волинського апеляційного суду

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли не хочеться готувати. Де у Луцьку замовити страви додому на святковий стіл
Наступна новина «Три тисячі доларів - не ціна для української землі», - волинський депутат Віталій Заремба
Останні новини
Схожі новини