«Три тисячі доларів - не ціна для української землі», - волинський депутат Віталій Заремба

«Три тисячі доларів - не ціна для української землі», - волинський депутат Віталій Заремба

У впровадженні вільного обігу сільськогосподарської землі немає конкретики, вважає депутат Волинської обласної ради Віталій Заремба

«Як економіст я давно говорив про те, що земля має вартість, і відповідно – повинна бути предметом купівлі і продажу. Але при цьому завжди наголошував, що має бути напрацьований ряд надзвичайно серйозних запобіжників, які б регулювати цей процес. Наприклад, мало б бути визначено, хто має першочергове право на придбання сільськогосподарської землі, який максимальний розмір, скільки можна придбати землі в одні руки. Є цілий ряд таких речей, які треба передбачити, щоб це був безболісний процес», – переконаний обранець.

Крім того, він вважає, що потрібно надати можливість державним банкам викупляти землю і віддавати в оренду фермерам, які самі не мають достатньо коштів.

«Таких в Україні багато: обробляють орендовану землю, працюють на ній, вклали немалі гроші, ця земля є змістом їхнього життя… Але викупити не всі готові. Реальний вихід –  щоб держава купила цю землю і надалі продовжила оренду», – каже Віталій Заремба.

«В багатьох нюансах немає конкретики. З одного боку, заявляють про те, що іноземцям не будуть продавати землю. А тут раптом приїздить посадовець з Міністерства і розповідає, що реальна вартість землі буде 1500 доларів за гектар, а якби зайшли іноземці – була б 3000 доларів… А 3000 доларів – це що, нормальна ціна української землі?» – не погоджується із запропонованою ціною обранець.

Читати повну версію інтерв’ю із Віталієм Зарембою – «Що може депутат? Хіба обв’язати голову білим шарфом».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 19 показових фото про Волинь у 2019 році
Наступна новина Новорічне вітання Зеленського. Що особливого? Чому не всім сподобалося? При чому там Монатик?
Останні новини
Схожі новини