19 грудня православні відзначають День святого Миколая Чудотворця. ВІДЕО

19 грудня православні відзначають День святого Миколая Чудотворця. ВІДЕО

19 грудня православні відзначають День Миколая Чудотворця. Він зараховується до Святих, як такий, що опікується воїнами, водіями і подорожнім, допомагає бідним у скруті.

Доказів про життя святого збереглося мало. Одними з джерел є перекази Андрія Критійського. Згідно з ними Миколай народився у третьому столітті нашої ери у Середній Азії. Став владикою міста Міра. Кожного року 1 вересня збирав духовенство на Собор, радився про потреби народу, наказуючи піклуватися про бідних. Сам владика жив дуже скромно, ревно працював над спасінням своєї пастви, з любов`ю допомагав у біді й смутку.

Уже згодом створили добродушного товстуна Санта Клауса , він з'явився в США порівняно нещодавно, у Різдво 1822 року. Саме тоді Клемент Кларк Мур написав поему «Прихід святого Миколая», в якій він постав життєрадісним і веселим ельфом з круглим тугим черевцем, що свідчить про пристрасть до смачної їжі, і з курильною люлькою.

В результаті перевтілення святий Миколай зліз з ослика, обзавівся вісьмома оленями і в руках у нього з'явився мішок із подарунками. А от український Миколай, напротивагу американському живе не у Лапландії, а в Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і покласти їм під подушку дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як позачергова сесія Волиньради так і не стала бюджетною. ВІДЕО
Наступна новина Siemens знову продає Росії скандальні турбіни
Останні новини
Схожі новини