Siemens знову продає Росії скандальні турбіни

Siemens знову продає Росії скандальні турбіни

Німецький концерн Siemens, який потрапив у скандал після продажу РФ турбін, підписав новий контракт з росіянами на поставку аналогічного обладнання.

Парогазову електростанцію потужністю 495 МВт повинні будуть встановити в Нижньокамську. Вартість угоди становить 380 мільйонів євро, передає «Укрінформ».

Контракт підписали в Мюнхені президент Siemens в Росії Дітріх Меллер (Dietrich Möller) і генеральний директор ПАТ "Нижнекамскнефтехим" (група компаній "Таїф") Азат Бікмурзін у присутності заступника прем'єр-міністра Баварії Ільзе Айгнер (Ilse Aigner), президента Татарстану Рустама Мінніханова і головного управляючого Siemens Джо Кэзера (Joe Kaeser).

Згідно з контрактом, Siemens поставить дві газові турбіни SGT5-2000Е й одну парову турбіну ST-600, а також устаткування для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Очікується, що "Нижнекамскнефтехим" також укладе з Siemens 13-річну сервісну угоду.

Електростанція має бути запущена до травня 2021 року. Передбачається, що вона працюватиме на синтетичному газі - побічному продукті нафтохімічного виробництва «Нижнекамскнефтехима».

В німецькому концерні підкреслили, що Siemens є генеральним підрядником, тому компанія матиме повний контроль над постачанням та встановленням обладнання.

Це перший великий контракт Siemens у Росії після того, як турбіни німецького концерну опинилися в анексованому РФ Криму. Зараз у цьому зв'язку тривають судові розгляди. Напередодні російський суд відмовився повертати з Криму турбіни Siemens.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 19 грудня православні відзначають День святого Миколая Чудотворця. ВІДЕО
Наступна новина Луцькі депутати задумались про крокодилів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини