2019 рік може стати найспекотнішим в історії людства

2019 рік може стати найспекотнішим в історії людства
Фото: ТЕХНО bigmir)net

Вчені з різних країн прогнозують низку стихійних лих з руйнівними наслідками для Землі у 2019 році.

Про це повідомило видання National Geographic, – пише 24 канал

Вчені розповіли, що ймовірність різкого потепління спричинена явищем Ель-Ніньйо.

Що таке Ель-Ніньйо? Це коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану. Ель-Ніньйо має помітний вплив на клімат планети, саме від нього прямо чи опосередковано залежить погода значної частини Землі. Воно трапляється кожні 2-7 років та може тривати до шести місяців. Вплив цього явища відчутний і в Україні. 

За словами вчених, ймовірність того, що Ель-Ніньйо вже почався – 80 %. У центрі прогнозування клімату Національного управління досліджень океану й атмосфери США зазначили, що триватиме це явище щонайменше до кінця лютого 2019 року.

Цілком можливо, що 2019 рік стане найспекотнішим в історії людства, – запевнила кліматолог Каліфорнійського університету Саманта Стівенсон.

За даними дослідження в журналі «Geophysical Research Letters», одним з авторів якого є Стівенсон, наслідки Ель-Ніньйо через глобальне потепління в останні роки були більш серйозними, ніж зазвичай. Його вплив буде погіршуватись, оскільки температура продовжує рости.

Крім цього, у період з 2015 по 2018 роки досягло рекордного рівня збільшення викидів вуглекислого газу в атмосферу, повідомили у Всесвітній метеорологічній організації. Це стало одним із чинників потепління.

Чим займається ВМО? Всесвітня метеорологічна організація – це спеціалізована міжурядова установа ООН у сфері метеорології, заснована в 1950 році. З 1951 року ВМО є компетентним органом ООН з питань спостереження за станом атмосфери Землі та її взаємодії з океанами. Головними напрямами основного стратегічного документа ВМО визначені: життя, майно, безпека транспортних перевезень (сушею, водою, землею), зменшення бідності, ефективне використання природних ресурсів тощо.

Заступник генсекретаря ВМО Олена Манаєнкова розповіла, що Ель-Ніньйо матиме ваговий вплив на здоров'я людей, доступ до їжі та прісної води, вимирання окремих видів тварин та рослин тощо. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США звільнили вчительку, яка розповіла дітям, що Санти не існує
Наступна новина У Польщі заарештували українців, які працювали на фабриці виготовлення цигарок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини