2020-й увійде до п'ятірки найтепліших років, – очільник Укргідрометцентру

2020-й увійде до п'ятірки найтепліших років, – очільник Укргідрометцентру
Фото ілюстративне

В Україні ситуація із потеплінням аналогічна світовій, глобальній, але темпи зростання температури повітря навіть випереджають глобальний показник. 2020 рік увійде до п'ятірки найтепліших років у країні.

Про це у четвер, 3 грудня, розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в ефірі каналу «Україна 24», повідомляє ТСН.

За його словами, останній місяць року може внести певні корективи в загальну картину, але вони вже будуть незначні.

«Рік, швидше за все, увійде до п'ятірки років із найвищою середньою річною температурою. Процес глобального потепління для України також характерний, він триває, і нічого його поки не зупинить», – сказав Кульбіда.

Він зазначив, що температура в холодний і літній періоди істотно змінилася.

«Якщо розглядати кліматичні зміни в сезонному розрізі, то там є серйозні відмінності. Наприклад, терміни приходу зими, тобто переходу температури через 0 градусів, змінилися мало за останні 20-25 років. І терміни настання весни теж змінилися мало.

Але дуже сильно змінилась температура холодного періоду і теплого. Зростання температури на території України в окремі місяці перевищують 2 градуси за останні 25 років, а це дуже велика цифра», – пояснив очільник Укргідрометцентру.

Читати також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ пропонує оголосити локдаун із Нового року
Наступна новина У «Волиньгазі» заявили, що справи боржників передають до суду
Останні новини
Схожі новини