У «Волиньгазі» заявили, що справи боржників передають до суду

У «Волиньгазі» заявили, що справи боржників передають до суду
Фото ілюстративне

Від початку 2020 року «Волиньгаз» передав до суду понад 170 заяв про видачу судових наказів на суму більше 300 тис. грн. Ще 10 тис. клієнтів компанії отримали досудові повідомлення. До кінця року такі попередження отримають ще 15 тис. споживачів. 

Про це повідомили у пресслужбі газовиків.

У «Волиньгазі» заявили, що передають справи до суду, незалежно від суми заборгованості.

«Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має всі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу в судовому порядку.

До прикладу, мешканець Горохівського району не сплачував за доставку газу. І попри невелику суму – 535, 47 грн – його справу було передано до суду. Судом було задоволено заяву про стягнення боргу з мешканця Горохівського району, а також зобов’язано сплатити судовий збір в розмірі 210 грн», – розповіли у пресслужбі.

У «Волиньгазі» кажуть, що змушені подавати до суду на боржників.

«Уже надіслано близько 10 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за послугу з розподілу газу. Стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат, тому радимо споживачам дотримуватися платіжної дисципліни та вчасно сплачувати за надані послуги», – зауважує комерційний директор АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Читати також: Як волинянам під час пандемії отримати консультацію з «газових» питань

Окрім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір – до 2,1 тис. грн, а також виконавчий збір – 10% від суми заборгованості. Також можлива заборона виїзду за межі України.

У багатьох випадках сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з розподілу газу.

У газорозподільній компанії рекомендують не чекати судового рішення та сплачувати за доставку газу вчасно – щомісяця до 20 числа. Якщо споживач через певні обставини не може вчасно оплатити послуги, він може написати заяву на реструктуризацію боргу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 2020-й увійде до п'ятірки найтепліших років, – очільник Укргідрометцентру
Наступна новина Коронавірус на Волині. Найбільше нових хворих у Луцьку та Луцькому районі
Останні новини
Схожі новини