22 % українців не вважають Росію країною-агресором

22 %  українців не вважають Росію країною-агресором

22% опитаних українців не вважають Росію країною-агресором, а 15% - вагаються із відповіддю.

Майже дві третини опитаних громадян України – 63%  –  вважають Російську Федерацію країною-агресором відносно України, – інформує УНІАН.

Про це свідчать результати спільного соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, Українським центром економічних та політичних досліджень ім. О.Разумкова та Соціологічною групою «Рейтинг».

«Ми задавали питання: «Чи вважають Росію країною-агресором відносно України?». Переважна більшість – 63%, майже дві третини опитаних – вважають, 22% – не вважають, 15% – вагаються із відповіддю», - сказав директор Соціологічної служби центру Разумкова Андрій Биченко.

За його словами, у регіональному розрізі вважає Росію країною-агресором переважна більшість респондентів на заході і в центрі України. «На сході приблизно порівну вважають і не вважають, і на півдні трохи більше не вважають Росію агресором, ніж вважають», - сказав Биченко.

«Цікавими, на мою думку, є відповіді на це питання серед тих, хто виступає за вступ до НАТО і проти вступу до НАТО. Зрозуміло, що 88%, тобто переважна більшість тих, хто виступає за вступ до НАТО, вважають Росію агресором. При цьому серед тих, хто проти вступу до НАТО, вважає Росію агресором 40%. Тобто, ми бачимо, що багато українців не побачили ефективність НАТО в нашому протистоянні з Росією», - підсумував чоловік.

На його думку, це пов’язано з тим, що Україна не отримала настільки явної підтримки від структур Заходу – принаймні, як того прагнула. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Наскільки насправді корисний мед: коментар дослідників
Наступна новина Які фактори продовжують життя
Останні новини
Схожі новини