320 мільйонів євро на метро у Харкові. ВІДЕО

320 мільйонів євро на метро у Харкові. ВІДЕО

160 мільйонів євро надасть Європейський банк реконструкції та розвитку суверенного кредиту Харкову на розширення метрополітену. Ще стільки ж місто отримає від Європейського інвестиційного банку.

“Кредит строком на 18 років використають для будівництва двох нових станцій метро і вагонного депо, а також для закупівлі нового рухомого складу. Фінансування ЄБРР буде доповнене кредитом ЄІБ такого ж розміру”.

У ЄБРР також наголосили, що подовження лінії метро на 3,5 км та будівництво нових станцій “Державинська” та “Одеська” забезпечить необхідне зменшення автотранспортних потоків на півдні міста і допоможе активізувати сполучення з житловим районом, в якому проживають близько 160 тис. харків'ян. Жителі й гості міста отримають нові транспортні зв'язки між центром міста та аеропортом.

Усі контракти, що фінансуватимуться ЄБРР за цим проектом, укладатимуться шляхом відкритих тендерів із дотриманням принципів і правил закупівель Європейської фінустанови.

Будівництво нових станцій харківського метрополітену та електродепо вже розпочато. До цього роботи фінансувалися із міського бюджету.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З робочим візитом на Волинь приїде голова ДАБІ Олексій Кудрявцев
Наступна новина «Свати» повернуться на екрани українців
Останні новини
Схожі новини