350 мільйонів доларів отримає Україна від США. ВІДЕО

350 мільйонів доларів отримає Україна від США. ВІДЕО

Триста п'ятдесят мільйонів доларів отримає Україна від США. Саме така сума зазначена в оборонному бюджеті країни, який підписав Президент Дональд Трамп. Окремо підкреслена можливість надання оборонної летальної допомоги.

Як зазначається у повідомленні посольства України у Сполучених Штатах Америки, до документа включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку медичних фахівців.

Але закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони. Загальна сума оборонного бюджету США становить 692 млрд доларів. Із них 4,6 млрд – виділять союзникам США у Європі для протидії російській агресії.

Також стало відомо, що до кінця 2017 року і Канада оприлюднить перелік летальної зброї, яку виділить Україні на захисту суверенітету. Хоча вже відомо, що "Канада може надавати допомогу в галузі кібербезпеки, лікування бійців, надати українцям безвізовий режим до Канади та просувати українські інтереси під час голосування у "Великій сімці" в 2018 році".

Але окремо зазначено "ця допомога може бути надана лише у випадку усунення корупції на всіх рівнях влади".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 16 годин простою у холоді та без їжі: новий вагон «Київ-Відень» зламався посеред дороги
Наступна новина Жителів Волині шахрай із Одещини ошукав на 1 500 000 гривень. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні