5 причин записати дитину в луцьку театральну студію «NewG»

5 причин записати дитину в луцьку театральну студію «NewG»
Актриса Олена Бондарук

Нещодавно у Луцьку відкрили Центр навчання та розвитку дитини «Нова генерація» («NewG»). На її базі діє театральна студія для дітей віком від 7 до 13 років.

Акторську майстерність у ній викладає Олена Бондарук, яка 38 років працює актрисою у театрі ляльок.

Особливість студії «NewG» у тому, що тут нема відбору: когось беруть, а когось ні.

Олена Бондарук переконана, що ходити на «театральні» уроки корисно усім, навіть тим, хто не планує бути артистом у майбутньому.

Чого навчають у театральній студії?

1. Розкрити потенціал дитини

«Кожна дитина – актор. Ви колись помічали, як ведуть себе діти? Вони грають якісь ролі, наприклад, уявляють себе батьками. Коли вони маленькі, їм аудиторія не заважає, а коли виростають, соромляться самі себе», – каже Олена Бондарук.

Заняття з акторської майстерності допоможуть подолати цю сором’язливість і розкритися. Змога побути кимось іншим вивільняє потенційну творчу енергію.

2. Позбутись страхів

«Якщо дитина скута і має комплекси, то заняття з акторської майстерності дозволяють вивільняти всі переживання, долати страхи і перед аудиторією, і перед мікрофоном», – розповідає актриса.

Завдяки цим урокам діти перестануть боятись, що вони виглядатимуть смішно чи недоречно, скажуть щось не те чи не так.

«Якщо страхів не позбутись у дитинстві, вони супроводжуватимуть людину протягом всього життя. Яку б професію вона не обрала, вони їй будуть шкодити. І навпаки: те, чого ми вчимо в студії, допоможе в житті: якщо людина стане вчителем, зможе втримати увагу класу; якщо буде менеджером – зможе вдало презентувати товар…» – пояснює Олена.

3. Керувати емоціями

Є діти дуже стримані, а є навпаки – нестримні. І перші, і другі в житті потраплятимуть у ситуації, де недоречно буде виглядати, як Снігова Королева чи надто багато привертати до себе уваги.

На студії дітей навчатимуть знаходити баланс у вияві своїх емоцій.

4. Вдосконалити голос

Дітей навчать, як правильно дихати, артикуляційно правильно вимовляти звуки та як змінити тембр голосу.

«Вухо краще сприймає більш низький тембр. Коли голос надто високий, важче зосередитись на тому, що людина каже. Вчитель може дуже добре знати свій предмет, але через високий голос його просто не слухатимуть. Але це можна скорегувати і я знаю як», – розповідає Олена Бондарук.

5. Грати різні ролі

Діти пробуватимуть себе у ролі ведучих на святах, а також гратимуть у виставах.

Перш за все їхня наставниця піклуватиметься про те, щоб кожен відчував себе комфортно, знав, що на студії його люблять і сприймають таким, як є.

А ще Олена Бондарук хоче донести кожному учневі, що ніхто нічого не робить неправильно. Кожен може зіграти будь-яку роль так, як не зіграє більше ніхто.

Дітей навчать грати головні та другорядні ролі не тільки у виставі, а й у житті. Актриса розповідає, що діти часто зазнають тиску: від них вимагають всюди бути першими. А якщо це не вдається, діти страждають.

«Я навчатиму дітей любити один одного і поважати. На театральній студії для цього можливостей більше, ніж будь-де. Бо комусь дістається головна роль, а комусь – сьома редиска у восьмому ряду. І одні заздрять іншим. А щоб заздрості не було, я навчу їх бути і другим, і п’ятим… І при цьому бути щасливим», - каже актриса.

Вона зауважує, що прагнути вдосконалення – чудово, проте це не має бути патологією. Мовляв, треба бути собою, тоді все буде в радість і люди навколо теж будуть щасливими.

Як відбуватимуться заняття?

Діти виконуватимуть комплекс вправ, які будуть водночас і цікавими, і дієвими. Наприклад, передаватимуть емоцію голосом без тексту.

Також вихованці студії вивчатимуть ролі для постановки вистав. 

Заняття триватимуть по 1,5 години двічі на тиждень.

Графік навчання у театральній студії узгоджуватимуть із дітьми, щоб врахувати графіки їхніх відвідин інших гуртків. 


Щоб дізнатись більше деталей або записати дитину на заняття, телефонуйте за номерами:

0504178282

0674178282

Центр навчання та розвитку дитини «Нова генерація» розташований за адресою:

вул. Коперника, 8а. 

Шукайте Центр у соцмережах фейсбук – NewG.lutsk та інстаграм – newg.lutsk


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відкрили Центр розвитку дитини «NewG». Розмова із засновницею Людмилою Рабочаускас

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку навесні можуть відбутися дострокові місцеві вибори, – нардеп «Слуги народу»
Наступна новина Зеленський зустрівся з волинськими селянами. Обіцяє збудувати школу
Останні новини
Схожі новини